Erzincan Gençlik Merkezi, Muharrem ayının 10. gününde kutlanan Aşure Günü münasebetiyle vatandaşlara aşure dağıtımı yaptı. Hicri yıla göre, Muharrem ayının 10. gününde kutlanan Aşure Günü münasebetiyle Erzincan Gençlik Merkezi Belediye Kültür Evi yanında vatandaşlara aşure ikramında bulundu.

Muharrem ayında gençlerin paylaşma ve yardımlaşma ruhuna katkı sağlamak amacıyla düzenlenen aşure ikramına Erzincan Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Burak Mumcu da katılarak vatandaşlara aşure ikramında bulundu. İkram edilen aşure vatandaşlardan yoğun ilgi gördü.

Erzincan Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Burak Mumcu düzenlenen etkinlik ile gençlerin paylaşma ve yardımlaşma kültürünü dinamik tutmak istediklerini belirterek "Erzincan Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Gençlik Merkezimiz olarak Hicri yıla göre, Muharrem ayının 10. gününde kutlanan Aşure Günü münasebetiyle gençlerimiz ile birlikte vatandaşlarımıza aşure ikramında bulunduk. Gençlerimize dinimizi, kültürümüzü anlatmak ve gelecek nesillere aktarmak için böyle bir etkinlik düzenledik. Her yıl yaptığımız aşure ikramını bu yıl Belediye Kültür Evi yanında düzenleyerek birlik ve beraberliğimizin pekişmesini amaçlıyoruz. Muharrem ayının İslam alemine, ülkemize ve şehrimize hayırlı olmasını diliyorum." dedi.

Gençlik Merkezinin katkılarıyla düzenlenen etkinlikte ikram edilen aşureyi alan Erzincan halkı hayır dualarını eksik etmedi.