Adıyaman’ın Kahta ilçesine bağlı Aktaş Köyünde Taziye Evi ve çok amaçlı salonu yapılıyor.

Taziye evinin, köy halkının her türlü sosyal ve kültürel faaliyetlerinde de hizmet vereceği bildirildi.

İl Özel İdaresi ve Köylere Hizmet Götürme Birliği desteği (KÖYDES) ile Aktaş Köyü’nde yaptırılan Taziye Evi ve Çok Amaçlı Salon inşaatında incelemelerde bulunan Adıyaman İl Genel Meclis Başkanı Mehmet Can Erdoğan, köylülerin hem sosyal gereksinimlerini karşılamak hem de örf ve adetlerin sürdürülmesi için çalıştıklarını söyledi.

Taziye Evi ve Çok Amaçlı Salonunun 500 kişilik kapasiteye sahip olduğunu belirten Başkan Erdoğan, “Köylerimizin çoğunda taziye evi ve çok amaçlı salonlar var. Olmayan köylerimizde de yatırım programlarımıza alarak, 2019 yılına kadar bitirmeyi hedefliyoruz.

Vatandaşlarımızın hem sosyal gereksinimlerini karşılamak hem de örf ve adetlerin sürdürülmesi noktasında da elimizden gelen gayretleri gösteriyoruz. Akrabalarını kaybeden vatandaşlarımızın acılarını paylaşmak adına taziye evi ve çok amaçlı salon yapıyoruz. Yaklaşık 500 kişilik kapasiteye sahip. Köylü vatandaşlarımız her türlü hizmete layıktır. Bu eserin Aktaş Köyü’ne kazandırılmasında emeği geçen başta TBMM Başkanvekilimiz Ahmet Aydın’a, milletvekillerimize, valimize ve kaymakamımıza teşekkür ediyorum” dedi.

Taziye evi ve çok amaçlı salonunun köy için büyük ihtiyaç olduğunu belirten Aktaş Köyü Muhtarı Recep Aslan, “Köy odalarımızı, taziye veya diğer sosyal faaliyetlerde kullanırken gerçekten büyük sıkıntı çekiyorduk. Örf ve adetlerimizin sürdürülmesinde bize bu taziye evi ve çok amaçlı salonun büyük bir faydası olacak. Köyümüz için büyük bir ihtiyaçtı. Emeği geçen TBMM Başkanvekilimiz Ahmet Aydın’a, milletvekillerimize, valimize ve kaymakamımıza ve İl Genel Meclis Başkanı Mehmet Can Erdoğan’a çok teşekkür ediyorum” dedi.

Bir süre taziye evi inşaatını gezen Başkan Erdoğan, daha sonra köyünden ayrılarak Ulupınar, Göçeri, Oluklu, Teryan, Gödülge, Süsik Köylerindeki vatandaşlar bir araya gelerek sorunlarını dinledi.