Gürel, “Maltepe’de 2 ilçe seçim kurulu var ve sayım 1 masa ile yapılıyordu ancak bu sayım işlemini yavaşlatıyordu. Bugün 2 kurulda 6’şar olmak üzere toplam 12 masa çalışıyor. Daha sonra 22’ye çıkacak. 569 sandık açılmış durumda. Sayım işelminin bugün bitmesini bekliyoruz” ifadelerini kullandı.

Dün yaşanan olaylarla ilgili olarak konuşan Gürel, “Bugüne kadar her kurulda kısmi tartışmalar vardı. İtirazlar bitmiyor. Bir gerçek var artık; Ekrem İmamoğlu’nun seçimi kazandığı açık” ifadelerini kullandı.

Maltepe seçim kurulu önüne sabah saatlerinden itibaren yurttaşlar da nöbet tutmaya geldi. Seçim kurulu önünde nöbette olan Aynur Yalçınkaya, “YKS’ya baskı yapılıyor zaten onu herkes biliyor. Küçük çocuğa bile sorsanız söyler bunu. Yalan söylüyorla yıllardır insanları böyle sömürdüler. Şimdi istediklerini yapamadıkları için böyle olaylar çıkartıyorlar. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’dur. Onlar mazbatayı verir veya vermez onu biz bilemeyiz ama bizim başkanımız odur.”

“SAYILAN SANDIKLARDA DEĞİŞEN BİR ŞEY YOK”

CHP Milletvekili Tekin Bingöl, “Şu ana kadar sayılan sandıklara baktığımızda değişen bir şey yok. Çok küçük oynamalar var, sonucu etkilemeyecek. Bir algı yaratılmaya çalışılıyor. Sanki olumsuz bir durum varmış gibi bir algı ile kamuoyu ile vatandaşların kafası karıştırılmaya çalışılıyor. Halkın iradesine ipotek koyma anlayışı var” ifadelerini kullandı.