Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Samsun İl Müdürü Ünal Kaya, 'Sosyal Güvenlik Reformu'nun hayata geçmesiyle birlikte,  sigortalı çalışmaya destek verilmesi konusunda çalışmalar yürüttüklerini belirterek, "Yüzde 50’lerde olan kayıt dışı istihdam oranının yüzde 30’lara kadar düştü"dedi.

ANIT'TA TÖREN 

İlkadım İlçesinde bu yıl, 16. düzenlenen 'Sosyal Güvenlik Haftası'ı kutlandı. Bu kapsamda  Atatürk Anıtı'nda tören yapıldı.  Anıta çelenk sunumu ile başlayan törende, saygı duruşunda bulunulmasının ardından İstiklal Marşı okundu.

"SGK MODEL ALINAN BİR KURUM"

Sosyal Güvenlik Reformu'nun Cumhuriyet tarihinin en büyük reformlarından biri olduğunu belirteren SGK Samsun İl Müdürü Ünal Kaya "Bu yıl 16.'sını düzenlediğimiz 'Sosyal Güvenlik Haftası'nda bir araya gelmenin mutluluğunu yaşamaktayız. Sosyal güvenlik sistemi toplumun bütün kesimlerini doğrudan ilgilendiren,  sağlık güvenlik ve sosyal barışın kalıcı hale gelmesini sağlayan, dayanışma gücünü bilincin, uzlaşmacı sorumluluktan alan kurumsal bir yapıdır. Kurumumuz öncelikle uluslararası standartların üstünde sosyal güvenlik hizmeti veren model alınan öncü ve saygı bir kurum olma vizyonu üstlenmiştir. Yeni kurulan sistemlerle vatandaşlarımızın hizmetleri daha güvenli ve kolay almaları sağlanmıştır.  Biliyoruz ki güçlü bir SGK, güçlü bir Türkiye demektir" dedi. 

"CEZA YERİNE TEŞVİK, DENETİM YERİNE REHBERLİK"

Genel Sağlık Sigortası Sistemi'nin  dünyaya örnek olduğunu bu sistemle her ay 150 lira ile sağlık imkanlarından yararlanıldığını  kaydeden Kaya, kayıt dışı istihdama yönelik şunları söyledi: "Hafta kapsamında kayıt dışı istihdama yönelik çalışmalarımıza değinerek, toplumun tüm kesimlerinde  sigortalı çalışmaya destek verilmesi konusunda farkındalık yaratmayı planlıyoruz.  Sosyal Güvenlik Reformu'nun hayata geçmesiyle birlikte atılan adımlar biriside kayıtlı istihdamın özendirilmesidir. Ve bu bilincin artırılmasına yönelik çalışmaların önem kazanmasıdır. Cezanın yerini teşvikin, denetimin yerini rehberliğin aldığı bir anlayışı hayata geçirmeye çalıştık ve bilinçlendirme, farkındalık, etkin rehberlik ve denetim faaliyetlerine öncelik vererek bu süreçte yüzde 50’lerde olan kayıt dışı istihdam oranı bugün yüzde 30’lara kadar düşmüştür."

Törene Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Haşim Meydan'ın yanısıra Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Tekin Balcı vw kamu kurumların temsilcileri katıldı.

Dilber BAHADIR

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.