Kavak Sanayici İş İnsanları Yöneticileri ve Akademisyenleri Derneği yeni yerinde hizmet vermeye başladı. İlkadım ilçesinde gerçekleştirilen yeni dernek ofisinin açılışına Kavak Kaymakamı Ömer Saygılı başta olmak üzere siyasiler, dernek ve oda başkanları, iş insanları ile çok sayıda vatandaş katıldı.

'ONURLU VE GURURLUYUZ'

Kılıçdede Mahallesi'nde gerçekleştirilen ofis açılışında, Başkan Fatih Pişkin, yönetim kurulu üyeleri, siyasiler ve davetliler birlik ve beraberlik mesajı vererek onurlu ve gururlu olduklarını söyledi.

'VATANSEVER YETİŞTİRECEĞİZ'

Yeni yerlerinde Samsun'a ve Samsunlulara hizmet vermeye en iyi şekilde devam edeceklerini belirten KAVSİYAD Başkanı Fatih Pişkin, ”Çok gururlu ve onurluyuz. Dünya Kavaklılar Günü'nde açılış yapmak, ayrıca bizler için de çok önemliydi. Bizim için iki tane üçgen var; iş insanları yöneticiler ve akademisyenler. İlk aşamayı tamamladık. İkinci aşama ise siyaset ve bürokrasi. Bu üçgenin parçalarını oluşturmak için yola çıktık. Yola çıkarken de ilk önceliğimiz, olmazsa olmazımız öğrencilere burs vermek. Biz parayı hesaba atıp bırakalım yapmayacağız. Öğrencilerimizin okudukları liselerde, üniversitelerde öğretmenleriyle, hocalarıyla görüşeceğiz. Takiplerini yapacağız. Biz onlara sahip çıkarken bu derneğe, Kavaklılara, Samsunlulara sahip çıkmaları için akademisyenler, hukukçu ve vatanını seven insanlar yetiştireceğiz. Her anlamda yanlarında olacağız. Niyetimiz bu yönde. Şikayetimiz yok, yorulmuyoruz, devam diyoruz inşallah. Kavaklılar yalnız değil. Yalnız olmadıklarını göstereceğiz. Güçlü bir şekilde gelmeye devam ediyoruz" dedi. 

'DAYANIŞMA ÖRNEĞİ'

Kavaklıların birlik ve beraberliğinin bütün Samsun’a bütün Karadeniz’e örnek olduğunu kaydeden CHP Samsun İl Başkanı Fatih Türkel, "Kavaklıların mükemmel bir birliktelikleri, beraberlikleri var. Bir dayanışma örneği sergiliyorlar. KAVSİYAD da bunun bir göstergesidir. Başarılar diliyorum. Hayırlı uğurlu olsun" diye konuştu. 

'ÇOK GÜZEL ÇALIŞMALARI VAR'

Sivil toplum örgütlerinin önemine değinen İYİ Parti Samsun İl Başkanı Hasan Aksoy, "Sivil toplum örgütleri toplumumuzun gerçekleridir. Böyle bir organizasyon böyle bir dernek kurmalarından İYİ Parti İl Başkanlığı olarak gayet memnunuz. İnsanların bir arada, özelinde Samsun için bir şey yapmak için bir araya gelen arkadaşlar. Çok güzel çalışmaları var. Samsunlu gençlere üniversite bursları gibi bir çok etkinlikler yapacaklarını öğrendik. Hayırlı olsun. Çünkü önceliğimiz Samsun. Samsun için bir taş üstüne taş koyan, çalışan herkesin yanındayız" ifadelerini kullandı. 

ÖZKAYA'DAN DAVET VAR

Atakum Kent Konseyi Başkanı ve KAVSİYAD Yönetim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Şevket Özkaya, "Bugün Kavaklı iş adamı sanayici yönetici ve akademisyenlerin oluşturduğu, Kavaklılardan oluşan ailemizin derneğinin açılış günü. 17 Mayıs bizim Kavaklılar günümüz aynı zamanda. O güne denk getirdik açılışımızı da. Kavak’ın ilçe oluşunun kabul edildiği gün bugün. Derneğimiz; Kavaklı olup iş insanı, yönetici, akademisyen, doktorların, kamuda ve özelde çalışan yöneticilerin oluşturduğu bir ekip. Özellikle Kavak, Kavaklılar, Kavak çocukları, gençleri için bir potansiyel oluşturduğumuz bir grup. Hep beraber Samsun için Kavak için çalışmaya hazır bir ekip olarak, açılışımızı gerçekleştiriyoruz. Burada bütün Kavaklıları ve Samsunluları hem derneğimizi hem yönetim kurulumumuza katılmalarını bekliyoruz" dedi.

"ÜLKEMZE HİZMET VERECEĞİZ"

Kavaklı olmaktan gurur duyduğunu dile getiren KAVSİAD Yönetim Kurulu Üyesi Doç. Dr. Murat Erdoğan, "Kavaklıyım ve bundan da gurur duyuyorum. Burada KAVSİYAD derneğimizin açılış merasimi için toplandık. KAVSİYAD yeni bir dernek. Kavaklılar çalışkanlığı ile, dürüstlüğü ile vatanseverliği ile bilinen insanlar. Fakat şu zamana kadar biz perdenin birazcık gerisindeydik. Yeni bir dernek bünyesinde canlı, dipdiri, diğer kardeş kuruluşlarımızla birlikte, hem Kavaklıları temsilen  onlara hizmet etmek hem de Kavaklılar ile ülkemize hizmet etmekle kendimizi görevlendirmiş olarak addediyoruz. Sıklıkla bizleri duymaya devam edeceksiniz. Bizler de sizleri aramızda görmek istiyoruz" diye konuştu.

"KALKINMA İÇİN ÖNEMLİ"

Samsunspor Kulübü Derneği Halkla İlişkiler Sorumlusu Dr. Melis Kalkavan Erdoğan ise şunları söyledi: 

"Ben Kavak geliniyim. Kavak gelini olarak burada olmaktan son derece mutluluk duyuyorum. Sivil toplum kuruluşları önemli. Özellikle de sanayi. Bu gün Türkiye’nin kalkınmasında belkide en tepedeki rolü üstlenen kesim. Kavaklı sanayicilerin bir araya gelip, böyle örgütlü bir yapı içerisinde bugün bu organizasyonu tertip ettikleri için ve davet ettikleri için kendilerine teşekkür ediyorum. Devamında da başarılar diliyorum. Eşim derneğin yönetiminde. Bu bizim için ayrıca bir onur. Bu şehrin gelişmesi ileriye gitmesi bir adım daha ötede olması için mücadele edeceğiz. Elimizden geleni yurttaşlarımızla birlikte yapacağız. Derneği kuran herkese ayrı ayrı teşekkür ediyorum başarılarının devamını diliyorum." 

Umut Can EREN

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.