Samsun'da iş insanı Fatih Pişkin, öncülüğünde bir araya gelen Kavak Sanayici İş insanları, Yöneticileri ve Akademisyenleri Derneği (KAVSİYAD) üyeleri, gerçekleşen toplantıda birlik ve beraberlik mesajları verdi.

KAVSİYAD Başkanı Fatih Pişkin, Kavaklıların her alanda olduğu gibi siyasette de olması gerektiğini belirterek, "Samsun'da Kavaklılar olarak, 3 vekil çıkarma gücümüz var" dedi.

28-kavsiyad (1).JPG

'İHTİYAÇ MOLASI İÇİN GELİYOLAR'

Samsun Medya Grubu'na özel açıklamalar yapan ve Türkiye genelinde Kavak doğumlu olan 350 bin kişinin bulunduğuna dikkat çeken Fatih Pişkin, "Türkiye'de en çok göç veren ilçelerden birisiyiz. Bu da tabi ki istihdam düşüklüğünden oluyor. Biz Samsun'da dışında olan tüm heşehrilerimize ulaşacağız. Samsun'da Kavaklılar olarak, 3 vekil çıkarma gücümüz var. İçimizde olan siyasi parti üyeleri ya da temsilcilerimiz şu mesajı verecekler, 'Kavaklılar belediye başkanı, milletvekili olmak istiyor'. Hedeflerimizden bir tanesi yerel milletvekili ve belediye başkanı çıkartmak. Samsun çok şeye muhtaç. Bölge müdürlüklerinin biri Samsun'da kalmadı. 9 milletvekilimiz var. 1-2 vekilimizi tenzih ediyorum ama diğer milletvekillerimiz için aynı şeyi söyleyemeyeceğim. Samsun'a sadece ihtiyaç molası için geliyorlar. Bunu her yerde dile getireceğiz. Utanmadan ve sıkılmadan Kavaklıların haklarını aramak ve çözüme kavuşturmak için bunları dile getireceğiz" diye konuştu.

28-kavsiyad (2).JPG

HİZMETÇİ OLARAK GÖRÜLDÜK

KAVSİYAD'ın kuruluş amacı ve yapacağı çalışmalar hakkında da bilgiler veren Pişkin, "Dernek olarak yetim ve öksüzlere yardımcı olacağız. Kavaklılar gururlu insanlardır, gidip kimseden bir şey isteyemez. Yardımları biz ulaştıracağız. Kavak'ın çok sorunu var. Kurumumuz lise ve üniversite öğrencilerimize burs sağlayıp, onları geleceğe iyi hazırlamak için çalışma yürütecek. Çünkü biz Kavaklılar Samsun'da hep hizmetçi olarak görüldük, yönetimde söz sahibi olmadık. Biz bunu kırmaya geldik" ifadelerini kullandı.

28-kavsiyad (3).JPG

'TABELA DERNEĞİ OLMAYACAK'

KAVSİYAD Başkanı Fatih Pişkin gerçekleşen istişare toplantısında ayrıca şunları dile getirdi:

"Yönetim kurulumuzda her siyasi partiden hemşehrimizi yönetim kuruluna alarak dışarıdan gelen manipülasyonları önlemek istedik. Bizim derneğimiz bir tabela derneği olmayacak. Biz, KADEF ile birlikte hareket edeceğiz. Gümbür gümbür geliyoruz. Biz heyecanımızı ve tutkunumuzu anlattık ve her kesimden teveccüh aldık. Her siyasi partiden isimler var. Kavaklı çok değerli insanlarımız var. Yönetim kurumuzu da her meslek grubundan insanımız var. Finansal açıdan da derneğimiz Samsun'da kurulmuş dernekler arasında ciddi bir finans kaynağı olan bir dernek olacak. Biz kendi yağımızda kavrulacağız. Kimseden beklentimiz yok."

Hakan AKGÜN

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.