Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO), Samsun'un Kavak ilçesinde buğday ve arpa alımına 1 Ağustos tarihi itibariyla başlıyor. Çiçek Un Fabrikası alanı içinde yapılacak alımlarda, çiftçiler ürünlerini teslim edebilecek.

1 AĞUSTOS'TA BAŞLIYOR

AK Parti İlçe Başkanı Onur Bakır, Toprak Mahsülleri Ofisi Baş Müdürü Derya Şahinler ile görüşerek, Kavak'a TMO’nun alım noktasını kazandırıldığını açıkladı. Bakır yaptığı açıklamada, "2022 yılında ÇKS’ye kayıtlı olan üreticilerimiz için 1 Ağustos tarihi itibariyla her hafta Perşembe, Cuma ve Cumartesi günleri Çiçek Un fabrikası alanı içinde alımlarımız başlayacaktır" dedi.

BAKIR'DAN TEŞEKKÜR

Buğday ve arpa için verilecek destekleri hatırlatan Bakır sözlerini şu şekilde sürdürdü: "Buğday ve arpa üretimi yapan, bu mahsulleri TMO’ya satan, bu satışlarını alım satım belgesiyle ilçe tarım müdürlüğümüze başvurmaları halinde; buğday için kilogram başına 1 lira, arpa için ise kilogram başında 50 kuruş prim desteği ödemesi yapılacaktır. Her konuda olduğu gibi, tarım ve hayvancılıkta desteklerini hiç esirgemeyen üreticinin ve çiftçinin yanında olan Genel Başkanımız, Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan başta olmak üzere, Tarım Bakanlığımıza, milletvekillerimize ve il başkanımıza şahsım ve ilçemiz adına teşekkür eder şükranlarımı arz ederim. Tüm üreticilerimize hayırlı olmasını temenni ederim. Hayırlı bol bereketli mahsuller diliyorum."

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.