Türkiye’nin en verimli ovaları arasında yer alan Bafra, Çarşamba ve Vezirköprü Ovalarına sahip olan Samsun’da, Çarşamba Ovası giderek ormanlaşıyor.

Samsun Ziraat Odası Başkanı Hasan Tütüncü, bir çok çiftçinin Çarşamba Ovasındaki  sebze-meyve alanlarına kavak ağacı dikmesinin ovayı ormanlaştırdığını açıkladı.

Çarşamba Ovası’nın ormanlaşması konusu devlet yetkililerine de bildireceğiz

Çarşamba Ovası’nın ormanlaşmasını yetkililere bildireceklerinin altını çizen Başkan Hasan Tütüncü, “Fındık, ilimiz için olmazsa olmazlarımızdan. Samsun’da 13 ilçede fındık oluyor. Çarşamba Ovası’nda bazı çiftçiler fındıklıkları söküp buralara kavak ağacı dikiyorlar. Bu ovaların ormana dönüşmesini istemiyoruz. Çarşamba, Bafra ve Vezirköprü Ovalarımızda yaptığımız üretim sayesinde tüm İç Anadolu ve büyükşehirleri doyuruyoruz. Bu ovaların ormana dönüşmesine son derece karşıyız. Çarşamba Ovası’nın ormanlaşması konusu devlet yetkililerine de bildireceğiz. Yıllar önce ‘Çarşamba Ovası orman olmasın’ diye söylemiştik. Burası 1. sınıf tarım arazisi” dedi.

Çarşamba Ovası Yeşilırmak Nehri'nin suladığı bereketli Çarşamba Ovası, Türkiye'nin en büyük delta ovalarından birisi olmasına karşın, yanlış kullanımdan dolayı ormanı andırıyor. Havadan görüntülenen ovadaki kavak ve fındık ağaçları dikkat çekiyor. Ovanın yaklaşık 400 bin dekar alanı fındık arazisine sahip. Geriye kalan alanlarda ise kavak, söğüt, çınar gibi ağaçlar dikilerek ova tarım arazisi dışında kullanılıyor. Ovadaki sebze alanı ise her geçen gün azalıyor.

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.