Samsun Büyükşehir Belediyesi'ne ait Doğaltaş Elemanları Üretim Fabrikası'nda kaya parçaları birer sanat eserine dönüştürülürken, elde edilen eserlerin kentin cadde ve sokaklarını süslüyor. Günlük 400 metrekare plaka taş, 300 metrekare küp taş üretme kapasitesine sahip olan ve 80 personelin görev yaptığı Doğaltaş Elemanları Üretim Fabrikası'na taş ocaklarından kamyonlarla taşınan dev kaya parçaları, özel çizimlerle programlanmış CNC makinelerinde sanat eseri haline getiriliyor. 
Kentin muhtelif yerlerinde kent mobilyaları olarak kullanılan sanat eserleri Samsun Büyükşehir Belediyesi tarafından projelerde kullanılırken, fabrikada özellikle park ve bahçelerde kullanılmak üzere taş koltuk, kaldırımlarda kullanılmak üzere çeşitli motif içeren taşlar, insan figürleri ve süs anıtları üretiliyor. 
Fabrikanın 2007 yılında Fen İşleri Daire Başkanlığı'na bağlı olarak kurulduğunu belirten tesis müdürü Maden Mühendisi Bülent Karaman, "Kasnakçı Mermer Granit Ocağı ve Toptepe Andezit Ocağı'ndan getirdiğimiz dev kütleleri buradaki makinelerimizde çeşitle ebatlarda, istenilen şekillerde keserek projelerde kullanıyoruz. Fabrikamızda kesme makineleri ile küp taş, plaka, bordur, yağmur oluğu üretimi ve CNC makinesi ile kent mobilyaları üretimi yapıyoruz. CNC tel kesme makinesi ile 2 eksenli bütün kesimler
yapılıyor ve bu ürünler şehrin muhtelif yerlerinde kullanılıyor. 10-15 ton ağırlığındaki dev blokları burada sanat eserine dönüştürüyoruz" dedi.