Günümüzde ticaret, rekabetin maksimum düzeyde olduğu alanların başında gelir. Öncelikle işletme sahipleri şirketlerini devam ettirmek ve zaman içerisinde adım adım büyümek ister. İşte tam da bu noktada "Şirket Nasıl Büyütülür?" sorusu akıllara geliyor. Bilinmesi gereken en önemli şey başarı için tek bir çözüm yolunun olmadığıdır. Sıfırdan bir şirketin büyütülmesi için birçok yöntem vardır. "Şirket nasıl büyütülür?" sorusuna verilecek en önemli ve ilk cevap, "Müşteri İhtiyacını Keşfetmek" olacaktır. İhtiyacını bilmediğiniz birisine ne satabilirsiniz ki? Büyümek için ikinci yol ise, "Müşterinin İhtiyacına Uygun Çözümü Tasarlamak..." Ve üçüncü olarak mutlaka "Sizinle beraber aynı yolda yürüyebilecek, aynı hayale sahip kişilerle işe başlamak." Daha doğrusu hayalleri, hedefleri sizinle örtüşen ekibe sahip olmak diyebiliriz. Bunlar büyümek için olmazsa olmazlar. Yine Dijital Pazarlamaya Yatırım Yapmak, Motivasyonunu Yüksek Tutmak, Çok ve Yılmadan Çalışmak da daha yukarılara tırmanmanın ana yollarından. Şirketler yapı itibarıyla insan ile benzerlikler gösterir. İnsanların temel ihtiyaçları olduğu gibi işletme ve şirketlerin de temel ihtiyaçları bulunmaktadır. Bu ihtiyaçların başında da nitelikli insanlar gelmektedir. İçinde bulunduğumuz çağa baktığımızda, ülkelerin ve şirketlerin geleceği, bünyesinde bulundurdukları veya bünyesine çekebilecekleri nitelikli ve yetenekli insanlar sayesinde olacaktır. Tabii bir de unutulmamalı ki, başarılı olmak isteyen firmaların çağa ayak uydurmaları, faaliyet gösterdikleri iş kolu ile ilgili teknolojik yenilikleri yakından takip etmeleri son derece önemli.

Malum teknoloji çağındayız ve teknoloji sürekli değişiyor. Kendinizi yeniliğe ve öğrenmeye kapatırsanız ileriye gidemezsiniz. Eğer büyümek istiyorsanız bunu aklınızdan kesinlikle çıkarmayın. Faaliyet gösterdiğiniz iş kolu ile ilgili bütün ayrıntılara hakim olmanız, sürekli olarak ortaya çıkabilecek yenilikleri takip etmeniz başarılı olmanızı sağlayacaktır.

Hedef kitlenin talep, beklenti ve kültürel değerleri şirketlerin faaliyetlerine doğrudan etkilemektedir. Toplumsal değerlere saygılı ve ticaret ahlakına uygun faaliyet gösteren şirketler kalıcı başarıyı elde edeceklerdir. Son olarak şunu belirtmeliyim ki, hayat bir satış okulu ve satış beceriniz oranında büyürsünüz. Dünyanın en iyi marangozu olun, kendinizi satma kabiliyetiniz yoksa kapınızda hiç müşteriniz olmaz.

Hedefe giden yolda elbette arada bocalamalar, dağılmalar olabilir. Önemli olan sıfırdan başlayabilmeyi başarabilmek, hedefe yürümek...

Hoşça kalın...