Tuzla 2’nci İstihdam Fuarı’nda stant açan 120 firma, 2900 açık iş pozisyonuna 14 bin 130 başvuru aldı. Tuzla’daki ekonomik büyümenin sosyal yönünü ortaya koyan fuar, işsizlere iş, çalışanlara da kariyer fırsatı sağladı.

Tuzla Belediyesi, İŞKUR Tuzla Şube Müdürlüğü, İstanbul Anadolu Yakası Organize Sanayi Bölgesi ve Tuzla Marina işbirliğiyle, 27-29 Eylül tarihleri arasında Tuzla 2. İstihdam Fuarı düzenlendi. Tuzla Marina’da düzenlenen fuar, 100 firmanın katılımıyla başladı. Aradıkları niteliklere sahip personeli tespit ederek anlaşma sağlayan firmalar, sonraki günlerde yerlerini diğer firmalara bıraktı. 2 bin kişiye iş ve kariyer fırsatı hedefiyle başlayan fuar, 2 ve 3. gün yeni firmaların kurdukları stantlarla 2 bin 900 kişiye direk hitap etti. 120 stant sayısı ile tamamlanan organizasyonda 14 bin 130 iş başvurusu alındı. Hizmet ve sanayi sektörünün dünya çapında tanınan firmalarının da katılımıyla düzenlenen fuarda, sektörlerin her meslek grubundaki beyaz ve mavi yakalı personeli istihdam edildi.

Fuarda ayrıca iş arayanlara iş başvurularında dikkat edilmesi gereken konular, CV hazırlama teknikleri, eğitim ve açık iş pozisyonu eşleşmesi ile fayda arttıran bilgilendirme de yapıldı.

İlk fuarda iş aradı, ikinci fuarda iş başvurularını aldı

Mayıs ayında düzenlenen Tuzla 1. İstihdam Fuarı’nda iş başvurusunda bulunduğu firmada çalışmaya başlayan Damla Aslan, 2. fuara işveren temsilcisi olarak katıldı. Fuarda firmasına yapılan iş başvurularını alan Damla Aslan, “Ben, mayıs ayında düzenlenen ilk fuara katılmıştım. Orada iş görüşmelerinde bulundum ve bu firmada İnsan Kaynakları bölümünde iş başı yaptım. Bu fuara işyerimi temsilen katıldım, iş başvurularını alıyorum, firmamla ilgili soruları yanıtlıyorum. Ben fuarın çok faydasını gördüm. Bu fuar sayesinde iş buldum, iş başı yaptım. İş arayan herkesin bu fuara katılmasını öneriyorum” dedi.

"Hedeflediğimizden daha çok kişiyi iş sahibi yaptık

Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, İstihdam fuarlarını geleneksel hale getirdiklerini söyledi. Fuardaki tüm stantları firmaların hizmetine ücretsiz sunduklarını belirten Başkan Yazıcı, “Hem açılan stant sayısı hem de iş sahibi yapılan kişi sayısı, ilk fuarın yaklaşık 2 katı oldu. 3 günde 3 bine yakın kişiyi iş sahibi yaptık. Hem işçi arayan hem de iş arayanın bu kadar sürede buluşmasını sağladık. Fuarda 2 bin kişiyi iş sahibi yapma hedefiyle yola çıkmıştık ama hedeflediğimizden çok daha fazla kişiyi iş sahibi yaptık. İş başı yapan vatandaşlarımıza hayırlı olsun. İş arayışındaki vatandaşlarımızı da işverenle buluşturmayı sürdürüyoruz” dedi.

Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, fuar organizasyonunda işbirliği yaptıkları İŞKUR Tuzla Şube Müdürlüğü, İstanbul Anadolu Yakası Organize Sanayi Bölgesi ve Tuzla Marina ile fuara katılan firmalara teşekkür etti.