Bahçelievler’de şiddetli yağış sonrası tıkanan ve taşan giderler vatandaşın kabusu oldu. Taşkınlardan mağdur olan vatandaşlar ise Bahçelievler Belediyesinin gerekli alt yapı çalışmalarını yerine getirmediğini iddia ederek isyan etti.

Olay, Bahçelievler Zafer Mahallesi Bahargül Sokak’ta meydana geldi. İddiaya göre, son günlerde şiddetini arttıran yağışlar alt yapı sorunu olan Bahçelievler ilçesinde vatandaşları olumsuz etkiledi. Şiddetli yağış sonrası tıkanan ve taşan gider boruları nedeniyle Sanayi bölgesi olarak da bilinen mahallede hemen her dükkanı lağım suyu bastı.

Gider boruları tıkanınca lağım suyunun içinde kaldılar

Su basan dükkanlarını temizleyen iş yeri sahipleri 2 gündür sorunun çözülmediğini belirtti. Dükkanlarını açamaz hale gelen iş yeri sahipleri Bahçelievler Belediyesine isyan etti. Vatandaşlar sokak üzerinde birbirine yakın olan lağım giderlerinin ve kanalların temizlenmemesi üzerine taştığını iddia etti. Olayın bu mahalle ile sınırlı kalmadığı ve diğer sokaklarda bulunan otel ve tamirhanelere de sıçradığı kaydedildi. Tamirhanelerde araç tamirlerinin geçici süre yapılamadığı otellerde ise bodrum katlarının kullanılamaz hale geldiği ve büyük çapta maddi hasarın olduğu öğrenildi.

“3 yavru kedi boğularak öldü"

Belediye ekiplerinin duyarsız kaldıklarını dile getiren otel çalışanı Yasin Polat, “Birçok defa belediyeye telefon açtık, bir kişi geldi vidanjörle bir iki müdahale yaptı ardından bırakıp gitti. Belediye çalışanları maaş almıyor mu, kime hizmet etmek için çalışıyorlar? Benim otelimde 3 tane yavru kedi öldü boğularak. Otel sular altında kaldı ayıp yani bu yapılan ayıp. 2 gündür mağdur durumdayız ne gelen var, ne giden. Telefon açıyoruz, ’Siz sıradasınız, en yakın ekibi yönlendiriyorum, merak etmeyin, iyi ki bizi aradınız’ gibi cevaplar veriyorlar. Hastalanacağız burada, şu halimize bakın, kolera hastalığına mı yakalanalım o zaman mı gelip bakacaklar. Kur’an-ı Kerim’de “el vicdan” diye bir yazı vardır yani el insaf” dedi.