İstanbul Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele  Şube Müdürlüğü ekipleri, Adnan Oktarsuç örgütü üyelerinin yakalanması için  operasyon yürütüyor.Gözaltına alınanlar sağlık kontrolünden geçirilerek emniyet müdürlüğüne götürüldü.

Örgüt üyelerine yönelik soruşturma, "suç işlemek amacıyla örgüt kurma,  çocukların cinsel istismarı, cinsel saldırı, reşit olmayanla cinsel ilişki,  çocuğun kaçırılması veya alıkonulması, cinsel taciz, şantaj, kişiyi hürriyetinden  yoksun kılma, siyasi ve askeri casusluk, dini inanç ve duyguların istismar  edilmesi suretiyle dolandırıcılık, suçtan kaynaklanan mal varlığı değerlerini  aklama, özel hayatın gizliliğini ihlal, resmi belgede sahtecilik, Terörle  Mücadele Kanunu'na muhalefet, tehdit, cebir, iftira, halkı askerlikten soğutma,  hakaret, suç uydurma, yalan tanıklık, nitelikli dolandırıcılık, Kaçakçılıkla  Mücadele Kanunu'na muhalefet, Vergi Usul Kanunu'na muhalefet, rüşvet, eğitim ve  öğretim hakkının engellenmesi, eziyet, kişisel verilerin kaydedilmesi, siyasi  hakların kullanılmasının engellenmesi, Ailenin Korunması ve Kadına Karşı Şiddetin  Önlenmesine Dair Kanun'a muhalefet" suçlarını kapsıyor.

Operasyonun, aralarında Adnan Oktar'ın da olduğu 235 şüphelinin  yakalanması için İstanbul merkezli 5 ilde eş zamanlı yürütüldüğü belirtildi.Ayrıca, operasyon kapsamında çok sayıda kişinin gözaltına alındığı ve  adreslerdeki aramaların sürdüğü öğrenildi. Gözaltına alınacak isimler arasında Oktar Babuna da var. 

ŞİRKETLERİNE KAYYUM ATANDI

Adnan Oktar ve grubuna yönelik operasyonda gözaltı sayısı 166'a çıktı. Oktar'ın tüm mal varlıklarına el konulurken şirketlerine kayyum atandığı belirtildi. Haklarında gözaltı kararı bulunan diğer kişileri yakalamak için çalışmaların sürdüğü öğrenildi.

Adnan Oktar hakkında 30 ayrı suçlama yönetildi. Ayrıca hakkında yöneltilen suçlardan dolayı Cumhuriyet tarihine de geçmiş oldu.  Cumhuriyet tarihinde bu derecede, bu sayıda, bir suçlama, ne bir şahısa ne de bir suç örgütüne yapılmadı...

  İşte o suçlamalar:

Örgüt Kurma”, “Çocukların Cinsel İstism arı”, “Cinsel Saldırı”, “Reşit Olmayanla Cinsel İlişki”, “Çocuğun Kaçırılması veya Alıkonulması”, “Kişiyi Hürriyetinden Yoksun kılma”, “Cinsel Taciz”, “Şantaj”. “Siyasi ve Askeri Casusluk”, “Dini İnanç ve Duyguların İstismar Edilmesi Suretiyle Dolandırıcılık”    “Suçtan Kaynaklanan Malvarlığı Değerlerini Aklama”, “Özel Hayatın Gizliliğini İhlal”, “Resmi Belgede Sahtecilik”, “Terörle Mücadele Kanununa Muhalefet”, “Tehdit”, “Cebir”, “İftira”, “Halkı Askerlikten Soğutma”, “Suç Uydurma”, “Hakaret” “Yalan Tanıklık”, “Nitelikli Dolandırıcılık”, “Kaçakçılıkla Mücadele Kanununa Muhalefet”, “Vergi Usul Kanununa Muhalefet”, “Rüşvet”, “Eğitim ve Öğretim Hakkının Engellenmesi”, “Eziyet”, “Kişisel Verilerin Kaydedilmesi”, “Siyasi Hakların Kullanılmasının Engellenmesi”, “Ailenin Korunması” ve “Kadına Karşı Şiddetin Önlenmesine Dair Kanuna Muhalefet Saldırı”, suçlamaları...

VATANDAŞLAR BÖYLE BAĞIRDI: KEDİCİKLERİN NEREDE?

İstanbul'da gözaltına alınan Adnan Oktar'a sağlık kontrolü çıkışında vatandaşlar tepki gösterdi. "Kediciklerin nerede?" diye bağıran vatandaşlara gülümseyen Oktar, polis aracına bindirilerek emniyete götürüldü.  

OPERASYONDA ŞOKE EDEN DETAYLAR

Aralarında yaşları 11 ile 40 arasında değişen 20'nin üzerinde kadın ve kız çocuğunun cinsel istismar suçlamasıyla Oktar ve cemaati hakkında mağdur olarak  suç duyurusunda bulunulduğu öğrenildi. Hakkında gözaltı kararı verilenlerin 106'sı kadın olduğu belirtildi.

POLİSİ GÖRÜNCE SARIYER'E KADAR KAÇTI

Kendisini gözaltına almaya gelen polisi Çengelköy'deki evinin kapısında görünce özel arabasıyla Sarıyer'e kadar kaçan ve orada yakalanıp gözaltına alınan Oktar ve cemaatine yönelik olarak yöneltilen "askeri casusluk" suçlamasının ise Türkiye'ye dair gizli belge ve bilgilerin İsrail İstihbarat örgütü MOSSAD üzerinden İsrail'e yapıldığı iddia ediliyor.

OKTAR'DAN İLK AÇIKLAMA

Gözaltına alınan Adnan Oktar; 'İngiliz derin devletinin oyunu bu iddialar yalan' dedi.

OKTAR BABUNA DA GÖZALTINDA

Adnan Oktar örgütüne yönelik operasyon kapsamında Oktar Babuna'nın da gözaltına alındığı öğrenildi. Babuna, adına yapılan ilik bulma kampanyasıyla tanınmıştı.

Kaynak:Milliyet