Samsun'un Canik ilçesinde bir binanın çatı katında çıkan yangında, evinde uyuyan 13 yaşındaki Haktan Keskin isimli çocuk, vatandaşlar tarafından kurtarıldı.

Karşıyaka Mahallesi Lefke Sokak'ta bulunan 4 katlı binanın çatı katında ev sahibi Sevgi Keskin'in bulunmadığı sırada yangın çıktı.

Çatı katından duman çıktığını görenler, binadaki dairelerde oturanları yangın konusunda uyardı. Sevgi Keskin'in evde uyuyan 13 yaşındaki oğlu Haktan Keskin ise vatandaşlar tarafından kapı kırılıp eve girilerek kurtarıldı.

Komşular, binanın elektrik ve doğal gazını da keserek itfaiyeye haber verdi. Yangın, Samsun Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı ekiplerinin müdahalesiyle söndürüldü.

Yangın sonucu Keskin'in dairesinde hasar oluştu.

İtfaiyenin müdahalesi sırasında bazı bina sakinlerinin gözyaşlarını tutamadıkları görüldü.

Mahalle sakinlerinden Mert Murat Keskin, AA muhabirine, arkadaşlarıyla sokakta otururken binanın çatısından duman çıktığını gördüklerini söyledi.

Diğer mahalle sakinleriyle binanın dış kapısını kırarak içeri girdiklerini ve tek tek dairelerinde oturanları uyardıklarını anlatan Keskin, "Yangının çıktığı daire sahibinin oğlu içeride uyuyakalmıştı. Onu da uyandırarak çıkardık." dedi.


Yangına kısa sürede müdahale eden Samsun Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı ekipleri önce söndürme, sonra da soğutma çalışması yaptı. Yangında dubleks dairenin çatı katı kullanılmaz hale gelirken, alt katta da maddi zarar oluştu.12 yaşındaki çocuğu zehirlenmekten son anda kurtaran Mert Murat Keskin, "Caddede yürürken yangını gördük. Arkadaşımla beraber yangının olduğu binaya girdik. Bütün kapıları kırdık. Tüm evlere baktık. Bir çocuğun uyuya kaldığını gördük. Onu evden çıkarttık. Yangından sonra da cana değil, mala zarar geldi" dedi.

İtfaiyenin olaya müdahale etmesinin ardından ev sakinleri yanan evlerini görünce sinir krizi geçirdi. Bazı ev sakinlerine sakinleştirilmek üzere ambulansta müdahale edilirken, bazı ev sakinleri ise çevredeki vatandaşlara sarılarak teselli buldu. 45 dakikalık bir çalışma sonucu yangın söndürülürken, ilk belirlemelere göre yangının elektrik kontağından çıktığı tahmin ediliyor. Yangınla ilgili soruşturma başlatıldı.