KARDEF'ten O Karara Destek! 'Öğrenciler, Protesto Edecek' KARDEF Başkanı Salih Meriç, Batı Trakya Türklerinin eğitim alanında ki sorunlarına dikkat çekmek için öğrencilerin okula gönderilmemesi yönünde kararı desteklerini belirtti.

Karadeniz Rumeli Dernekleri Federasyonu (KARDEF) Başkanı Salih Meriç, Batı Trakya Azınlık Okulları Encümenler Birliği, Batı Trakya Türk toplumunun eğitim alanında maruz kaldığı hak ihlallerine dikkat çekmek amacıyla tüm Türk ilkokullarına öğrencilerin gönderilmemesi yönünde alınan kararı desteklediklerini söyledi.

"DAHA FAZLA İLGİLENELİM" KARDEF Başkanı Salih Meriç, konu ile ilgili yaptığı yazılı açıklamada, “ “Batı Trakya Türk azınlığının ikili ve uluslararası antlaşmalarla edindiği eğitim özerkliğinin tek taraflı olarak Yunan hükümetince ihlal edilmektedir. Yunanistan’ın bu tutumu, en tabii insan haklarından birisi olan eğitim konusunda kendi vatandaşı olan Batı Trakya Türk azınlığı mensuplarının mağduriyetlerine yol açmaktadır. Bu sorunlara dikkat çekmek ve farkındalığı arttırmak maksadıyla Batı Trakya Azınlık Okulları Encümenler Birliği’nin aldığı eylem kararını destekliyoruz. Yunan makamlarını uluslararası anlaşmalara ve temel insan haklarına uymaya davet ediyor, Türk kamuoyunu da soydaşlarımızın sorunlarıyla daha fazla ilgilenmeye çağırıyoruz.”

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.