Samsun Büyükşehir Belediye Meclisi CHP Grup Başkanvekili Atila Tekcan, Başkan Mustafa Demir'in mahkeme tarafından ruhsatı iptal edilmesi nedeniyle, inşaatının durduğunu söylediği eski Yalı Kafe alanına yapılan Kitap Kafe ve Millet Kıraathanesi'nde çalışmaların sürdürülmesine tepkisini dile getirerek, "Ruhsatı olmayan bir yerde çalışma yapmak kaçak inşaat faaliyetidir" dedi. 

BİR DE HABER SERVİS EDİLDİ

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, 18 Kasım Cuma günü yapılan meclis toplantısında, mahkeme kararı doğrultusunda Yalı Kafe alanındaki inşaatın durduğunu açıklarken, söz konusu alanda yükselen inşaatta, işçilerin çalışmaya devam ettiği, görüntülerle ortaya çıktı. Ayrıca Büyükşehir Belediyesi tarafından dün servis edilen haberde ise projenin hızla devam ettiği bildirildi.

'ORADA İHLAL VAR'

Konuyla ilgili eleştirilerde bulunan Büyükşehir Belediye Meclisi CHP Grup Başkanvekili Atila Tekcan şunları söyledi:

"Meclis kapanış toplantısında eski Yalı Kafe'nin olduğu alanla ilgili gündem konuşuldu. Eski ruhsat iptal olduğu için yeniden plan yapıyorlar. Ruhsatın iptal olması demek artık orada bir çalışma yapılamaz demektir. Orası inşaat şantiyesi olduğu için o bölgeye girmek hem yasak hem de tehlikedir. Kimsenin orada bulunmaması gerekir. Cuma günü Başkan Mustafa Demir inşaatın durduğunu söyledi. Fakat cumartesi günü gelen görüntülerde işçilerin çalıştığını gördük. Dün de Büyükşehir Belediyesi tarafından Mustafa Demir'in açıklama yaptığı bir haber servis edildiğini gördük. Açıklamada 'Projemiz hızla devam ediyor. Orada muhteşem bir yatırım yapıyoruz. Çalışmaların yüzde 48’ini tamamladık' denildiğini görüyoruz. Burada bir çelişki var. Kendi kendilerini yalanlıyorlar. Yargı kararları ortadadır. Biz inşaatın devam ettiğine dair suç duyurusunda bulunduk. Şu anda orada bir ihlal var. Biz bu kanunları uygulamak zorundayız, örnek olmak zorundayız. Ruhsatı olmayan bir yerde inşaat yapmak kaçak inşaat faaliyetidir. İnşaat, tatil yapı zaptı tutularak inşaatın tatil edilmesi gerekmektedir."

Haber Kaynak: Merve İLHAN

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.