Mersin Büyükşehir Belediyesi, ‘Dünya Hayvanları Koruma Günü’ etkinlikleri kapsamında hayvanların korunmasına dikkat çekmek, toplumu bilinçlendirmek ve vatandaşlara hayvan sevgisi aşılamak amacıyla Gözne Geçici Hayvan Bakımevinde hayvanseverleri ağırlamaya başladı.

3 Ekim tarihinde kapılarını ziyaretçilere açan Gözne Geçici Hayvan Bakımevi, 6 Ekim tarihine kadar hayvanseverleri bekliyor. Bu sürede bakımevine toplam 5 bin ziyaretçinin gelmesi bekleniyor.

Dünya Hayvanları Koruma Günü kapsamında gerçekleştirilen ziyaretler esnasında, Mersin Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı ve Veterinerlik Hizmetleri Dairesi Başkanı Hasan Gubaroğlu da öğrencilere eşlik etti ve onlarla birlikte bakımevini gezdi.

Gözne Geçici Hayvan Bakımevini ziyaret eden çocukların mutlulukları gözlerinde okunurken, çocuklar beslenmelerine katkı sunmak amacıyla hayvanlar için beraberlerinde mama ve süt de getirdi.

Öğrenciler için anlamlı ziyaret

24 Kasım Ortaokulu Müdür Yardımcısı Hülya Kumlu, Dünya Hayvanları Koruma Günü’nde klasik tarzda ve rutin bir kutlama yapmamak adına öğrencilerini bakımevine getirdiklerini aktararak, “En azından öğrencilerimiz için bir anlamı olsun ve amacına ulaşsın diye böyle bir proje yapmak istedik. Şu anda da gördük ki, çocuklar hayvanlara dokundukça ortaya çok güzel bir tablo çıktı. Böyle bir etkinlik çok hoş oldu ve biz bundan dolayı çok mutluyuz. Çocuklarımızı bu hafta boyunca hayvan haklarıyla ilgili bilgilendirmeye devam edeceğiz. Başkanımız Burhanettin Kocamaz’a da bizlere böyle bir imkânı sunduğu için okulum, müdürüm ve çocuklarım adına çok teşekkür ediyorum” dedi.