Samsun eşsiz doğası ve turkuaz deniziyle ziyaretçilerine doğa ziyafeti yaşatıyor. Samsun'un tabiat parkları piknik yapmak ve dinlenmek için vazgeçilmez yerlerdendir. İnternet kullanıcıları, 'Samsun tabiat parkları' 'Samsun gezilecek yerler' şeklinde aramalar gerçekleştiriyor. İşte 'Samsun tabiat parkları'...

SAMSUN TABİAT PARKLARI

İşte Samsun'un birbirinden güzel doğası yazımızda...

samsun şahinkaya kanyonu.jpg

ŞAHİNKAYA KANYONU TABİAT PARKI

Tabiatıyla büyüleyen 'Şahinkaya Kanyonu' yıl boyu ziyaretçilerini ağırlıyor. Şahinkaya Kanyonunun bulunduğu Vezirköprü İlçesinin tarihi MÖ. 5000 yıllarına dayanmaktadır. Çevresinde çok sayıda Tümülüs ve Bizans kalıntıları bulunmaktadır. Eşsiz manzarasıyla ziyaretçilerini hayran bırakan 'Şahinkaya Kanyonu' yaklaşık olarak 3250 metre uzunluğunda ve 500 metreyi bulan derinliğe sahiptir. Şahinkaya Kanyonunda, tekneyle ilerlerken gökyüzü, kayalara tutunmuş çeşitli türde ağaçlar ve kanyonun turkuaz rengi suyu eşliğinde büyülüyü bir yolcuğa çıkabilirsiniz. 'Şahinkaya Kanyonu' ziyaretçilerine pek çok aktivite imkanı sağlamaktadır. Piknik, kamp, tırmanış ve paraşüt gibi çeşitli aktivitelerle unutulmaz zamanlar geçirebilirsiniz.

samsun bayraktepe tabiat parkı.png

BAYRAKTEPE TABİAT PARKI

Samsun'un Tekkeköy İlçesinde bulunan 'Bayraktepe Tabiat Parkı' doğasıyla ziyaretçilerin akınına uğramaktadır. Zengin bitki örtüsü ile pek çok yabani hayvana da ev sahipliği yapan 'Bayraktepe Tabiat Parkı'nda yabani yaşamı yakından gözlemleyebilir ve fotoğraflayabilirsiniz. Emsalsiz manzarası ile büyülen bu yere ziyaretçiler piknik yapmak ve dinlenmek amaçlı gelmektedir. 'Bayraktepe Tabiat Parkı' içerinde pek çok aktivite yapmak mümkündür. Doğa yürüyüşü, egzersiz, piknik, fotoğraf çekme, yabani hayatı gözlemleme, futbol gibi faaliyetler gerçekleştirebilirsiniz.

samsun sarıgazel tabiat parkı.jpg

SARIGAZEL TABİAT PARKI

Samsun'un 19 Mayıs İlçesinde bulunan 'Sarıgazel Tabiat Parkı' piknik yapmaya elverişli bir bölgedir. Kent merkezinde yer alması sebebiyle oldukça kolay bir ulaşıma sahip olan 'Sarıgazel Tabiat Parkı' yöre halkı tarafından sıklıkla ziyaret edilmektedir. Yeşilin tüm tonlarını içerisinde bulunduran 'Sarıgazel Tabiat Parkı' stres azaltmak ve dinlenmek için vazgeçilmez bir mekandır. Burada kamp, doğa yürüyüşü, bisiklet binme gibi aktiviteler gerçekleştirebilirsiniz.

Samsun Amazon Tabiat Parkı.jpg

AMAZON TABİAT PARKI

Samsun'un Terme İlçesinde bulunan 'Amazon Tabiat Parkı' denize sıfır noktada konumlanmaktadır. Tamamıyla ormanlık alana sahip olan 'Amazon Tabiat Parkı' habitat çeşitliliği açısından zengin bir bölgedir. Karavan ve çadır ile konaklayabileceğiniz bu bölgede eşsiz doğanın tadını çıkarabilirsiniz.

samsun vezirsuyu tabiat parkı.jpg

VEZİRSUYU TABİAT PARKI

'Vezirsuyu Tabiat Parkı' Samsun'un Vezirköprü İlçesinin kuzeybatısında bulunmaktadır. 'Vezirsuyu Tabiat Parkı'nda olta balıkçılığı oldukça yaygındır. Balıkçılık için uygun olan zamanlarda yakın şehirlerden gelen ziyaretçiler balık tutarak ve kamp yaparak stres azaltmaktadırlar. 'Vezirsuyu Tabiat Parkı'nda bulunan gölün çevresinde gezebilir, sahada futbol, voleybol, basketbol ve tenis oynayabilirsiniz. Bunların yanı sıra piknik yapıp, kır evlerinde konaklayabilirsiniz.

'Vezirsuyu Tabiat Parkı'nda bulunan kır lokantasında ızgara ve kebap çeşitlerinden yemekler yiyebilir ve kahvaltı yapabilirsiniz.

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.