Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar’ın parti toplantısında yaptığı sunumda, "Karadeniz’deki mayınları kim bıraktı, bilmiyoruz. Rus yapımı ama hangi ülke bıraktı araştırılıyor. Kasıtlı bırakılmış olabilir. Savaşın Karadeniz'e girmesi planlanmış olabilir" dedi.

'BİZİ SIKIŞTIRMAK İÇİN'

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Karadeniz'de arka arkaya bulunup imha edilen mayınlar ile ilgili çarpıcı açıklamalar yaptı. Bakan Akar, "Mayınlar kasıtlı mı bırakıldı diye şüphelerimiz var. Belki NATO’ya ait mayın tarama gemilerinin Karadeniz’e girmesi için bir plan dahilinde de bu mayınlar bırakılmış olabilir. Bizi sıkıştırmak için." diye konuştu.

AMAÇ NATO'YU ÇEKMEK Mİ?

Akar, Bu mayınlarla ilgili başka iddialar bulunduğunu da belirterek, " Mesela şu da olmuş olabilir; belki NATO'ya ait mayın tarama gemilerinin Karadeniz'e girmesi için bir plan dahilinde de bu mayınlar bırakılmış olabilir. Bizi sıkıştırmak için. Ama biz Montrö Anlaşması'nın kurallarına bağlı kalacağız. Karadeniz'e savaş gemilerini sokmayacağız. Karadeniz'in savaşa çekilmesine müsaade etmeyeceğiz. Biz kesinlikle Karadeniz'de bir savaşın olmasını istemiyoruz" mesajı verdi.

KİLİTLERİ AÇILMIŞ

Akar'ın paylaştığı bir başka bilgi de oldukça dikkat çekiciydi. Akar, "Bu mayınlar halatından kopunca normalde kendini kilitliyor. Ama imha edilen mayınlarda böyle bir sistemin yani kilitlenme olmadığını gördük" dedi. Akar, bu nedenle mayınların bilerek bırakılmış olabileceği iddialarını da dikkat çekti Akar, mayınlar ile ilgili "gözlemlerimiz ve araştırmalarımız sürüyor" bilgisini verdi.

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.