AFAD verilerine göre, Kelkit ilçesi merkezli depremler saat 22.05'te başladı. Bu saate kadar kaydedilen 20 deprem düşük büyüklükteydi, ancak 4,3 büyüklüğündeki deprem tüm il genelinde ve Trabzon'da da hissedildi.

"TEDİRGİN EDİCİ"

Merkez üssü Gümüşhane'de peş peşe olan depremlerin ardından, KTÜ Jeoloji Mühendisi, Deprem Bilimci Prof. Dr. Osman Bektaş, sosyal medya hesabından, “Trabzon’da hissedilen deprem Kuzey Anadolu Fayı’nın Kuzey kolu olan Kelkit-Aşkale-Erzurum istikametinde uzanan fay segmenti üzerinde gelişti. Bu segment uzun zamandan beri gerilme biriktiren bir sismik boşluğa karşılık geldiğinden tedirgin edicidir” şeklinde paylaşımda bulundu.

Yeşilyurt ve Çimenli köyleri merkez üssü olan bir diğer deprem ise saat 01.15 sularında gerçekleşti. Depremin 15 kilometre derinliğinde olması, kısa sürmesine rağmen birçok vatandaşın uykusundan uyanmasına sebep oldu.

PANİK DOLU ANLAR 

Sarsıntı, özellikle kent merkezinde Harşit Çayı kenarındaki apartmanlar ve yüksek binalarda hissedildi. Üniversite bölgesindeki yurtlarda kalan öğrencilerin panikle bahçelere indiği anlar kameralara yansıdı.

CAN VE MAL KAYBI YAŞANMADI

Depremler nedeniyle kısa süreli panik yaşayan vatandaşlara rağmen, il genelinde can veya mal kaybı yaşanmadığı öğrenildi.

"SAHA TARAMA ÇALIŞMALARI DEVAM EDİYOR"

Gümüşhane Valisi Alper Tanrısever, depremin ardından yaptığı açıklamada, "Gümüşhane Kelkit merkezli 4,3 şiddetinde bir deprem meydana gelmiştir. İlk etapta karşılaşılan olumsuz bir durum yoktur. Saha tarama çalışmalarımız devam etmektedir. Hepimize geçmiş olsun. Rabbim beterinden korusun" ifadelerini kullandı.

Samsun'a yeni tramvaylar geliyor! İhale tarihi belli oldu Samsun'a yeni tramvaylar geliyor! İhale tarihi belli oldu

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.