Ordu Çevre Yolu'nun tamamlanmasıyla birlikte yaklaşık 1 saat süren şehir geçişi 10 dakikaya düşecek. Karadeniz'in sarp ve geçit vermeyen dağlarında gidiş geliş toplam uzunluğu 19 km'lik tüneller, 3 adet viyadük, 2 alt geçit ve 3 adet köprülü kavşakla geçilecek olan yol tamamlandığında yıllık 30 milyon liralık yakıt tasarrufu sağlanacak. 

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, halen asfaltlanması yapılan ve tamamlanma aşamasına gelen Ordu Çevre Yolu’nda incelemelerde bulundu. Kendi aracıyla çevre yolunu inceleyen Başkan Yılmaz, yolun açılmasıyla birlikte şehir trafiğine nefes alacağını belirtti.

Ordu Çevre Yolu'nun kısa bir süre sonra hizmete açılacağını kaydeden Başkan Yılmaz, “ Toplam uzunluğu 21.4 km olan Ordu Çevre Yolu'nun 10.7 km'lik ilk etabının yüzde 90'lık bölümü tamamlandı. 

4 HAVAALANI MALİYETİNDE
Ordu Çevre Yolu'nun tamamının 1 milyar 200 milyon liraya mal olacağını belirten Başkan Yılmaz, “Dünyanın 3., Avrupa ve Türkiye'nin ilk denize dolgu havalimanı 400 milyon liraya mal olmuştu. Doğu Karadeniz’in zorlu coğrafi şartlarında Türk mühendislerinin büyük gayretleriyle inşa edilen Ordu Çevre Yolu ise havaalanının 4 katı maliyetinde bir proje olacak. Bu dev proje için başta Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere, Başbakanımız sayın Binali Yıldırım ve hükümetimize ve emeği geçenlere ne kadar teşekkür etsek azdır" diye konuştu.