Tatilcilerin temizliği dolayısıyla tercih ettiği Ekincik Koyu'nda, saat 12.30 sıralarında, su yüzeyinde kirlilik gerçekleşti. Kıyıya vuran atıkları gören yerli-yabancı turistlerin, çocuklarını da alıp, karaya çıktığı öğrenildi. İhbar üzerine bölgeye Sahil Güvenlik Komutanlığı ekibi sevk edilirken, koydaki bazı kişilerin, yakındaki tekneden sintine atığı bırakıldığını iddia ettiği belirtildi.

Dünyaca ünlü koya sintine atığı boşaltıldığı iddia edildi

Köyceğizli olduğunu ve yıllardır Ekincik'te denize girdiğini ifade edenFatoş Alkaya, ilk kez bu manzarayla karşılaştığını söyleyerek, "Temiz olduğundan dolayı her zaman denize girmek için Ekincik Koyu'na geliriz. Yüzerken, aniden deniz yüzeyinde kirlilik tabakası oluştu. Sintine olduğunu anlayınca herkes gibi çocuğumu alarak, hızlıca sahile çıktım. Herkes büyük bir şok yaşadı. Kıyıya yakın geçen ya da demirli bulunan yatlardan boşaltıldığını sanıyorum. Sahil Güvenlik'i aradım, ihbarda bulundum. Hangi tekneden boşaltıldıysa bulunup, cezalandırılmasını istiyoruz. İnsanların bu kadar duyarsız olmasını anlayamıyorum" dedi.

Atıklar, yaklaşık yarım saat su yüzeyinde kaldıktan sonra dalganın etkisiyle dağılırken, kirliliğin kaybolmasına rağmen birçok kişi, denize girmekten vazgeçti.