Diyarbakır’ın Hani İlçe Belediyesinin, ilçe genelinde başlattığı alt ve üstyapı çalışmaları aralıksız sürüyor.

Hani İlçe Belediyesine, Kaymakam Şaban Arda Yazıcı’nın görevlendirilmesiyle birlikte başlatılan çalışmalar tüm hızıyla sürüyor. İlçe, yapılan çalışmalar nedeniyle büyük bir şantiye alanını aratmıyor. Diyarbakır ve İstanbul Büyükşehir Belediyelerinin de destek verdiği altyapı ve üst yapı çalışmaları aralıksız devam ediyor. Atık su arıtma tesisleri, kanalizasyon hatları, içme suyu hatları, sondaj çalışmaları, asfaltlama, parke taşı yol yapımı çalışmaları, kaldırım ve peyzaj düzenlemeleri, park yapımları, kadın taziye evi ile kadın dinlenme evi inşaatı, iki çevre yolu ve bağlı yollarının yapımı, okul bahçelerinin düzenlemeleri, Devlet Hastanesi ile okulların ana ve ara yollarının yapımı ve asfaltlanması, çocuk oyun alanları, yürüyüş yolları, spor kompleksi, bina tadilatları, metruk bina yıkım çalışmaları, semt spor sahaları, prestij cadde inşaatı, şehir parkları, meydan düzenlemeleri ve saat kulesi yapımı gibi çok sayıda işin Hani Belediyesi tarafından şu günlerde aynı anda yürütülmesinden dolayı, ilçenin her noktasında iş makinelerini ve çalışan işçileri görmek mümkün. Yapılan hizmetlerden memnuniyet duyduklarını ifade eden ilçe halkı ise, her fırsatta emeği geçen tüm yetkililere teşekkür ediyor. Hani Belediye Başkanı Şaban Arda Yazıcı, günün büyük bir kısmını çalışmaları denetleyerek geçiriyor. Zaman zaman işçilere yardım eden Yazıcı, yetkililerden de bilgiler alıyor ve işlerin hızlandırılması için çaba gösteriyor.

“Çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor”

Yapımı devam eden çalışmalarla ilgili açıklamalarda bulunan başkan Yazıcı, yatırımlarından dolayı Diyarbakır Büyükşehir Belediyesine, İstanbul Büyükşehir Belediyesine ve yatırımcı bölge kuruluşlarına verdikleri desteklerinden teşekkür etti. Yazıcı, “Hani’de belediye çalışmalarımız tüm hızıyla devam ediyor. İlçemiz 32 bin 600 nüfusa sahip olmakla birlikte 26 mahalle ve mezralarımızda hizmet etmeye devam ediyoruz. Yıllardır Hani ilçesinin en büyük sorunu olan içme suyu sıkıntısı başta olmak üzere atıksu, arıtma tesisi, kanalizasyon ve alt yapı sorununu Diyarbakır Büyükşehir Belediyemiz ile birlikte çözüyoruz. Atıksu arıtma ve alt yapı ile ilgili çalışmalarımız tüm hızıyla devam ediyor. Bununla birlikte, içme suyu yetersiz merkez ve diğer mahalleler ile mezralarımızda yeni içme suyu şebeke ve isale hattı çalışmalarımızda hazırlanan proje takvimi çerçevesinde devam ediyor” dedi.

Hükümetin büyük desteğiyle ilçede devam eden yatırımların olduğunu anlatan Yazıcı, “İlçemizde Başbakanlık TOKİ işbirliğiyle toplu konut ve Gençlik Spor Bakanlığı desteğiyle gençlik merkezi kazandırılması projeleri hazırlandı ve yakın zamanda inşa süreci başlayacak. Desteklerinden dolayı başta Sayın Cumhurbaşkanımız olmak üzere Başbakanımıza ve hükümetimizin ilgili bakanlarına Hani halkı adına şükranlarımızı sunarım” diye konuştu.