Kamuoyunda Adnan Hoca olarak bilinen Adnan Oktar ve müritlerine yönelik İstanbul merkezli dört ilde yürütülen operasyonda gözaltı sayısı 179’a ulaştı. Gözaltı kararı olan 63 kişi ise hâlâ aranıyor. Yaşları 11 ile 40 arasında değişen 35 mağdurun şikayetçi olduğu operasyonda, örgütün zulmüne uğrayanların anlattıkları ise dehşet verici.

İYİ EĞİTİMLİ, ZENGİN ÇOCUKLARI...

İyi eğitim almış, güzel ve zeki kızların nasıl olup da Adnan Hoca’nın kediciklerine dönüştüğü ve bu yapıdan çıkıp kurtulamadığı kamuoyunun merak ettiği en önemli sorulardan biriydi. Gerek gözaltına alınan ‘kedicikler’, gerekse mağdurların ifadesi, yapının ağına düşen kızların dehşet veren muamelelere maruz kaldığını gözler önüne serdi. İfadelere göre, Adnan Oktar 1999 yılında tutuklandığında kendi ağzıyla anlattığı fuhuş sisteminin aynen devam ettiriyordu.

KIZLAR LÜKS VE ŞATAFATA KANIYOR

‘Turnike’ denilen fuhuş sisteminde, genç bir erkeğe cemaat tarafından gereken maddi desteğin verildiğini belirten itirafçılar, örgütün erkek üyelerine marka kıyafetlerle ve marka araçlar vererek genç kızları ağına düşürdüğünü anlattı. Genç kızlarla görüşen erkekler, kızlara sürekli evlenmek istediği mesajı verirken ilk başta çok nazik davranılan kızlar adım adım bir tuzağın içine sürükleniyordu. İddiaya göre, örgüte üye olan bir erkek tarafından yapıya kazandırılan kadınlar, önce bir süre lüks hayat içerisinde yaşıyordu.

SONRASI TECAVÜZ, ŞANTAJ, ESARET

Daha sonra ise bloklardan oluşan lüks villalarda esir tutuluyordu. Kadınlar buralarda defalarca kez tecavüze uğruyordu. Psikolojik dirençleri kırılan kadınlar, örgüte tabi oluyordu. İddiaya göre, kadınlar daha sonra kendilerini turnikeden çıkaran örgüt liderlerine biat ediyordu. Bu süreçte yaşadıkları karşısında dayanamayan kadınlara ise sabokrit tipi sakinleştiriciler veriliyordu.

SEKS PARTİLERİNE FUHUŞ SERVİSİ

Sisteme katılan kızlar, seks partilerine ve organizasyonlara fuhuş için gönderiliyordu. İtirafçıların verdiği bilgiye göre; mürit kadınlar nüfuzlu yerli-yabancı kişilere şantaj yapmak için de kullanılıyordu. Ayrıca kadınlar, mürit erkeklerin seks kölesiydi. Kediciklerin ve yardımcı konumundaki erkeklerin evlerinde yapılan aramalarda, 18 yaş altı ve üstündeki kadınların ilişkilerini içeren kamera kayıtları bulundu. Kadınların ekonomik durumu iyi olduğu tahmin edilen erkelerle birlikte olduğu şantaj amaçlı video kayıtları da örgütün gizli evleri ve bazı ünlü rezidanslarda kiraladıkları yerlerde ele geçirildi. 

(Vatan)