FİNAL MAÇLARI OYNANACAK

Birçok organizasyona ev sahipliği yapan Samsun Tenis Kulübü, bu kez Türkiye'nin farklı yerlerinden sporcuların katılım sağladığı Türkiye Tenis Federasyonu'nun düzenlediği 16 Yaş Yaz Kupası Türkiye Serisi Turnuvası'na ev sahipliği yapıyor. Yarı finallerin gerçekleştiği turnuva da bugün ise final maçları oynanacak.

2 BİN 500 GENCE TENİS ÖĞRETİLDİ 

Bu zamana kadar Türkiye çapında bir çok turnuvaya kapılarını açmaktan dolayı mutlu ve gururlu olduklarına değinen Samsun Tenis Kulübü Disiplin Kurulu Başkanı Av. Süleyman Serkan Güler, "Bu zamana kadar Türkiye çapında bir çok turnuvaya ev sahipliği yaptık buda onlardan bir tanesi. Bizim Samsun Tenis Kulübü olarak amacımız, tenis sporunu halka yayıp, sevdirmek. Bu noktada da çok önemli çalışmalar yaptık. Özellikle geçmişte yaptığımız devlet okullarındaki, 'Avantaj Sende' projesiyle Samsun ilinde 2 bin 500 gence hiç bir karşılık beklemeden tenis öğrettik. Bu çalışmalar bizlere gurur vermektedir. Hiç bir ticari amaç gütmeden çocuklarımıza dürüstlüğü, mücadele etmeyi öğreten bir yapımız var. Hocalarımız da bizle bu konuda da gayet iyi şekilde koordine oldu" ifadelerini kullandı. 

FİNAL GÜNÜ 

Samsun Tenis Kulübü Antrenörü Adem Yeniçırak, turnuvanın güzel bir şekilde devam ettiğine değinerek, "12 sporcu ile katılım sağladık ve sporcularımızın 8'i yarı final oynuyor. Hatta kızlarda Elvin, finale yükseldi. Aynı zamanda çiftler de de yarı final ve final oynayacağız. Biz bu tablodan çok mutluyuz. Başka şehirlerden de gelen sporcularımız var. Onlarada teşekkür ediyor. Güzel bir ev sahipliği yaptığımızı düşünüyorum"derken, yarı finale kalan Samsun Tenis Kulübü sporcusu Elvin  Eğribel ise, "Benim için zordu bir yarı final oldu. Karşı traftaki rakibimde güçlüydü. Ama finale çıktım. Finalde de rakibim benden büyük. Ama elimden elenin en iyisini yapıp, birinci olmak istiyorum. İlerideki hedefim ise milli takımda olmak" diye konuştu.

Esra VURAL 

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.