Samsun'un uydudan yayın yapan tek televizyonu Kanal S'nin muhabirleri, emeklilere "10 bin lira olarak açıklanan en düşük emekli maaşı ile yüzde 5'lik ek zammı nasıl değerlendiyorsunuz?" diye sordu. Samsun'da yaşayan emekli vatandaşların bazıları yapılan zammın yetersiz olduğunu ve mağdur edildiklerini söyledi. İşte aldığımız yanıtlar. 

HAKKIMIZ BU DEĞİL

Salih YILDIZHAN: 1979 beri Bağ-kur emeklisiyim. Aldığım para tatmin etmiyor. İlave iş yapmasam yandım. Yapılan emekli zammından memnun değilim. Bizim hakkımız bu değil. Biz vergilermizi yaz kış demeden ödemiş insanlarız bağkurlu olarak. 2005'te emekli oldum. Hizmetimizin karşılığı bu kadar olmamalı. Emekli üzgün durumda.

ADALETSİZLİK VAR

Yusuf PETEK: Emekli maaşları gerçekten az. Emekli maaşlarında adaletsizlik de çok var. 35 sene çalışmışım 10 bin iş gününden emekli olmuşum, 3 bin gün sigorta primi yatıranı benimle aynı tutmuş. Benim günahım ne? Bu adaletsizliğin de düzeltilmesi gerekiyor.

BENCE YETERLİ

Mustafa ÖZALP: Benim yeşil kartım memnunum. Bunlar 10 bin lira alıyorlar memnun değiller.  Bence gayet yeterli.

Samsun'da 19 Mayıs kutlamaları Atatürk Anıtı’ndaki törenle başladı Samsun'da 19 Mayıs kutlamaları Atatürk Anıtı’ndaki törenle başladı

BERBAT DURUMDAYIZ

Aydın KASIMAY: Şu devirde bir evin kirası 10 bin lira. Kirada oturuyor olsam benim durumum ne olacaktı? Asgari ücret benden düşüktü, şu anda benden 5 bin tl fazla alıyor. Yazık günah. Emeklilerin durumu olarak en rezil dönemdeyiz. Çok berabat durumdayız. Buna bir çare bulunmalı. 

ÇEREZ PARASI

Mustafa ALTIPARMAK: Emekli zammından memnun değiliz. 2 bin 500 lira zam geldi. Hiç yeterli değil. Eve kahvaltılık almaya çalışsak 5 bin lira tutuyor. 2 bin 500 lira çerez parası. Bu verilen para kimseye yetmez. 

BANA YETİYOR

Recep KABAN: Şükretmeyene 7 bin 500 lira da, 40 bin lira da yetmez. Benim kendi çocuklarım da yüksek maaş alıyorlar ama sorsam para yetmiyor diyorlar. Ben 37 sene çalıştım. Aldığım para 12 bin lira bana yetiyor. Diğer emekliler de 10 bin lira oldu. Gayet yeterli. Hiç prim ödememiş insanların maaşı da 10 bin liraya yükseldi. Sıkıntı olarak sadece bu durum var. 

HERKES FIRSAT KOLLUYOR

Nevzat GÜRBÜZ: Emekliye gelen zamdan memnun değilim. Verilen para yeterli değil. Her gün, her şeye zam geliyor. Maaşımızı elimize almadan marketler etiket değiştirmeye başlıyor. Bu durum neden takip edilmiyor?  Maaşlarımıza yeterli zam gelmedi tamam ama gelmediği gibi etiketlerdeki fiyatlarda artmasın. Herkes fırsat kolluyor. 

EMEKLİLERİ BİTİRDİLER

Ahmet PETEK: Emekli maaşları şu anda yetersiz. Emeklileri bitirdiler. Ev kiraları 7-8 bin bandındayken emekli nasıl geçinsin? 

28 SENE ÇALIŞTIM

Emin AYDEMİR: Emekliye verilen zam çok az. Memur emeklisine veriyorsun yüzde 49, yüzde 50. Bu millet para ödedi de emekli oldu. Ben 28 sene çalıştım, para ödedim. Senin 10 liraya aldığın ekmeği bende 10 liraya alıyorum. Senin 5 liraya içtiğin çayı bende 5 liraya içiyorum. Böyle bir adaletsizlik olamaz. Emekli maaşları yetersiz. 

ET YEMEYECEK MİYİZ?

Ünal KARADENİZLİ: Emekli maaşları nasıl tatmin etsin? Küçük bir poşet dolduracak şekilde alışveriş yapmaya kalksam bin 500 lira tutuyor. Bunu her hafta yapsan zaten para bitti. Hiç mi et yemeyeceğiz, mont almayacağız, gömlek almayacağız? Dışarı çıkmayanlar, cam açmayanlar, battaniyenin altından çıkmayanlara yetiyor. 

HEP BİRLİKTE KURTARALIM

Ali KARATAŞ: Bugün 17 bin lira asgari ücret, 10 bin lira emekli maaşı. Yazıktır, ayıptır. Memleket böyle bir sıkıntının içerisine düşmemiştir. Hükümetin parası yoksa hep beraber kurtaralım ama bazıları 40 bin lira alıyor, 25 sene prim ödeyen emekçinin maaşı 10 bin lira. 

NASIL GEÇİNECEĞİM?

Kaya İLHAN: Emekli maaşıdan memnun değilim. Memura ne kadar veriyor, biz emeklilere ne kadar veriyorlar? 10 bin liraya nasıl geçineyim? Bir ev kirası 7 bin 500 lira. Çocuk okutuyorum. Ben bu durumda nasıl geçineceğim? Bir şeyler yapılması lazım. Marketlerde denetleme yok. Maaşımızı almadan fiyatlar yükseldi. Bu duruma el atılması gerekiyor.

PAHALILIK İYİ DEĞİL

Cevat ÇOBANTÜRK: Bu pahalılık iyi değil. Alışverişe geliyoruz bir şey alamadan geri dönüyoruz. Zamlı maaş alamadan her şey çok pahalanıyor. Bunun denetlenmesi gerekiyor. 

PAZARA BİLE GİDEMİYORUZ

Safet AYDIN: Emekli maaşları yetersiz. Pazara bile gidemiyoruz. İki kişi yaşıyoruz. Aldığım paradan bin lira kaldı. Ben bu kalan parayla nasıl geçineyim? Durumlar çok zor.

BİTTİK, AÇ KALDIK 

Nurcan ALA: Vallahi billahi bittik, aç kaldık resmen. Elektrik, kira, doğalgaz, su... Bunların hepsine 10 bin lira veriyorlar ama yetmiyor. Marketler çok pahalı. Bir teneke yağın fiyatı 200 lira olmuş. Alamıyoruz. Nasıl yetecek emekli maaşına gelen zam? 

MİLLET PERİŞAN OLDU

Sami BAYAR: Emekli maaşını yeterli bulmuyorum. Bu millet perişan oldu. Emeklinin de maaşı en az 17 bin lira olması gerekiyor. Peynirin kilosu olmuş 200-300 lira, etin kilosu 400-450 lira. Nasıl geçinelim?  

ŞİKAYETİMİZ VAR

Muzaffer ÖRSEL: Şikayetimiz var. Bence en az 15 bin lira olması gerekiyordu. Enflasyona göre bu gelen zam çok az oldu. Market fiyatları uçtu. 
 
Elvan İlhan 

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.