Van Valisi ve Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Murat Zorluoğlu’nun eşi Sevcan Zorluoğlu, Kadın Yaşam Merkezi’ni ziyaret ederek kadınlarla birlikte kilim örüp seramik boyadı.

Van Büyükşehir Belediyesi tarafından kadınlara istihdam sağlanması ve kültürel sanatların yaşatılması için sürdürülen çalışmalar devam ediyor. Bu kapsamda kadınlara destek vermek amacıyla Sevcan Zorluoğlu, Kültür Sosyal İşler Daire Başkanlığına bağlı Kadın Yaşam Merkezi’ni ziyaret etti. Burada kadınlarla bir araya gelen Zorluoğlu, tezgah da kilim örüp seramik boyadı. Kültürel sanatların bir milletin geçmişi ve geleceğini yaşattığını belirten Zorluoğlu, “Kilim, seramik ve el sanatları atölyelerini gezdim. Burada gerçekten inanılmaz eserler üretiliyor. Ben bu sanat eserlerini üreten kadınlarımıza çok teşekkür ediyorum. Onların bu fedakarlığıyla bu güzelliklerimiz geleceğe taşınıyor. Bende kadınlarımıza bu yolda destek olacağım” dedi.

Daha sonra Kadın Yaşam Merkezinde antrenman yapan çocuk folklor ekibiyle bir araya gelen Zorluoğlu, çocuklarla kısa süre sohbet edip hatıra fotoğrafı çektirdi.