Canik Belediyesi'nin gerçekleştirdiği Kadir Gecesi programına katılan AK Parti MKYK üyesi Menderes Türel, Samsun Milletvekili Yusuf Ziya Yılmaz, Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, AK Parti İl Başkanı Ersan Aksu, Kanal S televizyonuna açıklamalarda bulunarak birlik ve beraberlik mesajı verdi. 

VATANDAŞ YOĞUN İLGİ GÖSTERDİ
Canik Belediyesi ve Canik İlçe Müftülüğü iş birliğiyle gerçekleştirilen program vatandaşlar tarafından yoğun ilgi gördü. Canik Hasköy Meşe Camii’nde gerçekleştirilen programda Kur’an-ı Kerim’i ve ezanı güzel okuma yarışmasında Türkiye birinciliği elde eden hafızlar ve müezzinler yer aldı. Teravih namazının Enderun usulü ile kılındığı Kadir Gecesi Özel Programı, Kanal S televizyonu tarafından ve internet üzerinden canlı olarak yayınlandı. 

BÜTÜN İNSANLIK NASİPLENSİN
Samsun'a gelerek programa katılan Antalya Büyükşehir Belediyesi eski Başkanı ve AK Parti MKYK üyesi Türel, yaptığı açıklamada Kadir Gecesi'nin idrakını Samsun'da yaşamaktan dolayı mutlu olduklarını söyleyerek, "Ramazan ayının rahmetinden, bereketinden bütün insanlığın nasiplenmesini temenni ve dua olarak ifade etmek istiyorum. Samsun'dayız. Bu mübarek gecenin, Kadir Gecemizin en güzel şekilde idrakını başkanlarımla beraber yaşamak, benim için de çok büyük bir mutluluk. Ramazan bir oruç ayı. Aynı zamanda bir paylaşma ayı. Dolayısıyla ben bütün İslam dünyasının, müminlerin bu gecenin bereketinden, feyzinden istifade etmesini temenni ediyorum." dedi. 

ALLAH DUALARIMIZI KABUL ETSİN
AK Parti Milletvekili Yusuf Ziya Yılmaz da Kanal S'ye Kadir Gecesi ile ilgili "Kadir gecemizi idrak ediyoruz. Onun güzelliğini, bu manevi hazzını alıyoruz bu akşam. Menderes Türel de bugün konuğumuz. Bu gecenin güzelliğini yudum yudum hissediyoruz. Allah bu akşam yapılacak olan bütün ibadetlerimizi dualarımızı kabul etsin, makbul etsin. Bütün hemşerilerimizle bizi buluştursun diye dua ediyorum rabbime" diye konuştu.

DOYA DOYA YAŞIYORUZ
Samsun Büyükşehir Belediye Bakanı Demir de iki yıl aradan sonra Ramazan ayının doya doya yaşandığını belirterek, "Kadir Gecemiz mübarek olsun. Tüm milletimizin, islam aleminin ramazanını gelecek bayramını şimdiden kutluyorum" ifadelerini kullandı. 

KADİR KIYMET BİLMELİYİZ
AK Parti İl Başkanı Ersan Aksu da yaptığı açıklamada şunları söyledi: "Milletimizin Kadir Gecesini tebrik ediyorum. Kadir Gecesi adını Kuran-ı Kerim'den alıyor. Kadir kıymet bilmeyi özellikle tanımlarken 85 milyon birbirimizin kadrini kıymetini bilmek durumundayız. Hem gönül coğrafyamız hem de soydaş coğrafyamızın umudu olan bir ülke ve milletiz aynı zamanda. Bu vesileyle tüm hemşerilerimizin gecesini tebrik ediyorum. Rabbim Ramazan Ayı'nda eriştirdiği gibi Ramazan Bayramı'na erişmeyi nasip eylesin." 

Hakan AKGÜN-Umut Can EREN


SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.