Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Günü! Samsun Valisi Dağlı'dan Seferberlik Çağrısı Samsun'da Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü dolayısıyla İl Emniyet Müdürlüğü tarafından 'KADES Dijital Tanıtımı ve Kadına Şiddete Hayır Karma Afiş Sergisi' düzenlendi

Samsun'da İl Emniyet Müdürlüğü tarafından Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü dolayısıyla 'KADES Dijital Tanıtımı ve Kadına Şiddete Hayır Karma Afiş Sergisi' düzenlendi.

Cumhuriyet Meydanı'nda bulunan İletişim Başkanlığı Dijital Gösterim Merkezi'nde düzenlenen programa Vali Doç. Dr. Zülkif Dağlı, Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Sabri Kılıç, kamu kurum ve kuruluş müdürleri ile davetliler katıldı.

MÜDÜR URHAL: KADES KADINLARIN YANINDA Programın açılış konuşmasını yapan İl Emniyet Müdürü Ömer Urhal, kadınların her zaman yanlarında olduklarını belirterek "Kadın ailenin ve toplumun en temel ögesi hatta öznesidir. Her nerede olursa olsun kadınlar bizim annelerimiz, eşlerimiz, kardeşlerimiz, üzerine titrediğimiz kız evlatlarımızdır. Kısacası kadınlar şiddete değil hürmete en çok layık olanlardır. Samsun İl Emniyet Müdürlüğü olarak kadınların şiddete maruz kalmamaları adına dün olduğu gibi bugün ve yarın da var gücümüzle kadınların yanında olmaya devam edeceğiz. Bu amaçla şiddete maruz kalmış ve da maruz kalma ihtimali olan kadınlarımızın en kısa sürede yanında olmak için KADES programını telefonlarına mutlaka indirmelerini istiyoruz. Unutmayalım ki KADES tek tuşla şiddetin karşısında kadınların yanındadır" dedi.

VALİ DAĞLI: EKİPLER 4-6 DAKİKA ARASINDA ULAŞIYOR Samsun'da KADES indirme ve ekiplerin şiddet olaylarına varış süreleri ile ilgili açıklamalarda bulunan Vali Zülkif Dağlı, "Son zamanlarda bildiğiniz gibi kadına yönelik şiddet ve aile içi vakalarda artışlar yaşanabilmekte. Ancak tarihimize baktığımızda tablo çok farklı. Aile kavramı kutsaldır, çocukların önemi büyüktür. İnşallah bunları olması gerek konuma oturta bilmek içinde yine mücadelemizi hep beraber yapacağız. Tüm kurum ve kuruluşlarla çalışmalarımızı yürütüyoruz. KADES uygulamasını önemsiyoruz. Geçen yıl Samsun'da 2020 yılı itibariyle 3 bin 500 rakımında iken biz bu sayıyı arttırdık. 29 bin sayısına getirdik. Bununla yetinmeyeceğiz. Daha fazlasını yapacağız. KADES'in önemini her platformda anlatacağız. Bu konuda seferberlik halindeyiz. Emniyet, Jandarma, Savcılık ve Baro Başkanlığı bünyesinde çalışmalarımızı devam ettiriyoruz. Bu sayıları kamu kurumlarında da arttıracağız. Bir tuşa basıldığında hemen ekiplerin ortaya ulaşması 4 ile 6 dakika arasındadır" dedi.

Konuşmaların ardından program Vali Dağlı ve protokol üyelerinin sergi alanını gezmesiyle sona erdi.

Hakan AKGÜN - Umut Can EREN