GÖZLER KABİNE TOPLANTISI'NDA

İstanbul Saraçhane Meydanı'nda "15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü Anma Programı"nda yaptığı konuşmada KYK kredi borçlarına değinen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, gençleri mağdur etmeyeceklerini ve Kabine Toplantısı'nda bu konuyu ele alacaklarını belirtmişti. Milyonlarca genç bugün yapılacak olan Kabine Toplantısı için gözlerini Beştepe'ye çevirdi. Yapılacak olan düzenlemede faizlerin silinmesi, yeni taksitlendirmeler ve yeniden yapılandırılmalar gibi seçenekler bulunuyor. 

"FAİZİN EN BÜYÜK DÜŞMANI BİZİZ"

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun sözlerine değinen Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Son zamanlarda Bay Kemal çıkmış, üniversiteli gençlerimizin KYK ile ilgili, onların aldıkları burslarla ilgili onlara faiz yükü bindiriyormuşuz. Yahu faizin en büyük düşmanı biziz. Allah nasip ederse ilk kabine toplantımızda bu konuyla ilgili açıklamayı kabine toplantımızdan sonra yapacağız. Biz gençlerimizi faize kurban etmeyiz." ifadelerini kullandı.

TOPLAM BORÇ 5 BUÇUK MİLYAR

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yaptığı açıklamadan sonra bugün yapılacak olan Kabine Toplantısı için gençler gözlerini Beştepe'ye çevirdi. Toplantıda ana gündem KYK kredi borçları olacak. Eğitim sırasında KYK kredisi alan ve borcu olan yaklaşık 5 milyon mezun öğrencinin olduğu bilinirken, toplam borç miktarı ise 5 buçuk milyar. 

MASADA 3 SEÇENEK VAR

KYK faiz oranı Üretici Fiyat Endeksi'ne göre belirleniyor. Borçlardaki faiz oranının yüksek olması son günlerde ülke gündeminde yer alıyor. Borçlar için masada üç seçenek var; faizlerin silinmesi, yeni taksitlendirmeler ve yeniden yapılandırılmalar. 

TAHIL KRİZİ VE ENFLASYON MASADA 

Toplantıda tahıl krizine yönelik çözümler için diplomatik temasları ele alacak olan kabine, İstanbul merkezli Koordinasyon Merkezi'nin kurulması için yapılan hazırılıkları da masaya yatıracak. Enflasyon ve fahiş fiyat artışlarıyla mücadele de kabinenin bir diğer gündem başlıklarından.

TERÖRLE MÜCADELE 

Cumhurbaşkanlığı Kabinesi, toplantıda yurt içinde ve sınır ötesinde terörle mücadeleyle ilgili son durum hakkında değerlendirmeler yapacak. 

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.