KASTAMONU (AA) - Kastamonu'da, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Beraberlik Günü etkinlikleri kapsamında bin 996 rakımlı Yaralıgöz Dağı'nın zirvesinde 50 metrekarelik Türk bayrağı dalgalandırıldı.

Abana Kaymakamlığı ile belediyenin organizasyonuyla kurum müdürlerinin ve vatandaşların katılımıyla Yaralıgöz'e yürüyüş düzenlendi.

Kaymakam Vekili Hasan Hüsnü Türker, Belediye Başkanı Altan Erdoğan, Emniyet Amiri Ferhat Gül'ün de yer aldığı 20 kişilik ekip, ilçe merkezinden araçlarla dağın eteklerindeki Emürseyit düzüne geldi. Ekip, 50 metrekarelik Türk bayrağını Yaralıgöz Dağı'nın zirvesinde dalgalandırdı.

Kaymakam Vekili Türker, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 15 Temmuz şehitleri ile tüm şehitler ve gaziler adına zirve yürüyüşü düzenlediklerini belirtti.

Vatan ve bayrak sevgisinden asla ayrılmayacaklarını vurgulayan Türker, şöyle konuştu:

"Vatanımızın ve milletimizin bölünmez bütünlüğü, şehit ve gazilerimiz için etkinliği düzenledik. Şehitlerimizin yolunda, gazilerimizin misyonunda bayrak sevgisi, vatan aşkı, millet bilinci oluşturmak ve bu anlayışı devam ettirmek, hem miras bıraktıkları hatıralarına bağlı olduğumuzu hem de onların arzu ettikleri nesli takip ettiğimizi göstermeye muvaffak olduk."

Belediye Başkanı Erdoğan ise, FETÖ'nün milli irade ve demokrasiye kast eden hain darbe girişimini hiçbir zaman unutmayacaklarını ve unutturmayacaklarını kaydetti.