Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, Filipinler'i vuran kasırga ardından Birleşmiş Milletler tarafından Manila'da düzenlenen Haiyan Tayfunu Eylem Planı Toplantısına katıldı.

Filipinler'de binlerce kişinin yaşamına malolan Haiyan tayfunu ardından 65 tonluk yardım malzemesi ile bu ülkeye giden Başbakan Yardımcısı Atalay, başkent Manila'da Filipinler Kızılhaçı merkezini ziyaret ederek, Kızılhaç Başkanı Richard Gordon'dan felaketin boyutları ve yapılan yardım çalışmaları hakkında bilgi aldı. Gordon ve Atalay, Filipinler Kızılhaç merkez binasında gıda yardım torbaları hazırlayan gönüllü gençlerle hatıra fotoğrafı çektirdi.

ATALAY, BM HAIYAN TAYFUNU EYLEM PLANI TOPLANTISINA KATILDI

Başbakan Yardımcısı Atalay, Filipinler'i vuran kasırga ardından Birleşmiş Milletler tarafından Manila'da düzenlenen Haiyan Tayfunu Eylem Planı Toplantısına da katılarak bir konuşma yaptı. Binlerce kişinin yaşamını yitirdiği felaket karşısında Türkiye'nin derhal harekete geçerek çadır, mutfak seti ve battaniye gibi acil ihtiyaç malzemelerinden oluşan 65 tonluk yardım malzemesini dün Filipinler'e ulaştırdığını belirten Atalay, faleketzedelerin acil gıda ihtiyacının karşılanması konusunda da Türkiye'nin elinden geleni yapacağını kaydetti. Toplantıya ev sahipliği yapan Filipinler Dışişleri Bakanı Albert Del Rosario ve BM Genel Sekreteri'nin insani işlerden sorumlu yardımcısı Valerie Amos, Atalay'a hem Türkiye'nin hızlı yardımı hem de Manila'daki toplantıya bizzat katılmasından dolayı teşekkür ettiler.

Atalay, Filipinler Cumhurbaşkanı Yardımcısı Jojomar Binay'ı makamında ziyaret ederek Türkiye'nin başsağlığı ve geçmiş olsun mesajını iletti. Görüşmede, Filipinler Cumhurbaşkanı Yardımcısı Jojomar Binay da Türkiye'ye karşılaştıkları felakete duyarlılık gösterip çok hızlı bir biçimde uçak dolusu yardım göndermesine minnettarlık duyduklarını ifade etti. Görüşmede, Türkiye ile Filipinler arasında ekonomik ve ticari ilişkilerin geliştirilmesi üzerinde de duruldu ve Cumhurbaşkanı Yardımcısı Binay, ülkesinde 3 milyon konut açığı bulunduğunu, Türkiye'nin bu konudaki tecrübelerinden yararlanmak istediklerini kaydetti.