Adıyaman’da omuriliğinde kitle ve belinde eğrilik olan 11 yaşındaki Azra Başoğlu, ameliyat ile hayata tutunmak istiyor.

Omuriliğindeki kitle nedeniyle 3 defa ameliyat olan 11 yaşındaki Azra Başoğlu’nun, belindeki eğrilikten (skolyoz) ve tamamen temizlenemeyen kitleden kurtulması için yine ameliyat olması gerekiyor. Vücudunun aynı noktasında kitle ve eğrilik bulunan Azra Başoğlu’nun ameliyatının riskli bir ameliyat olduğu, özel hastanelerin yanında eğitim ve araştırma hastanelerinin bazılarında bu ameliyatın yapıldığı öğrenildi.

Adıyaman merkez Varlık Mahallesi’nde yaşayan ortaokul 1’inci sınıf öğrencisi olan Azra Başoğlu’nu her gün annesi Naime Başoğlu, okula götürüp getiriyor. Yürümekte güçlük çeken Azra Başoğlu’nun, ameliyat olması halinde sağlığına kavuşacağı ve yürüyebileceği belirtiliyor. Azra Başoğlu’nun ameliyat olmazsa ileri ki dönemlerde felç kalabileceği iddia ediliyor.

Hastaları iyileştirmek için doktor olmak istiyor

Gözyaşlarını tutamayan ve konuşmakta güçlük çeken Azra Başoğlu, en büyük hayalinin arkadaşları gibi sokakta top oynamak olduğunu belirterek, ameliyat olmak için yetkililerden yardım bekliyor. Derslerinde başarılı olan Azra Başoğlu, büyüyünce hastaları iyileştirmek için doktor olmak istiyor.

Anne Naime Başoğlu, kimseden para istemediklerini tek isteklerinin kızının sağlığına kavuşması için gerekli olan ameliyatın yapılması olduğunu belirterek, "Kızımın bu hastalığını 18 aylıkken fark ettik. Gaziantep’te omurilikte kitle olduğunu söyleyerek hemen ameliyata aldılar. İlk ameliyatının ardından 4 ay geçti ikinci ameliyatı oldu. Son olarak da geçen yıl 3’üncü ameliyatını yaptırdık. Üç ameliyat yapıldı ama kitle tamamen temizlenemedi. Kitle sinir damarlarını sarmış. Eğer kitle tamamen temizlenmezse ilerde kızımın felç olacağı söylendi. Vücudunun aynı yerinde bir de kamburluk (skolyoz) var. Devletimiz ve büyüklerimiz ve Sağlık Bakanlığımızdan yardım istiyoruz. Kızımın şifa bulmasını istiyorum. Kimseden para istemiyorum sadece kızımı sağlığına kavuşturacak ameliyatın yapılmasını istiyorum" dedi.

Yetkililer ise, Azra Başoğlu’nun ameliyatı ile ilgili gerekli girişimlerde bulunulacağı ve tıbbi olarak yapılması gerekenlerin yapılabileceğini ifade etti.