Mersin’in Bozyazı ilçesinde, öğrenci taşımacılığı yapan servis şoförlerine yönelik bilgilendirme semineri düzenlendi.

Bozyazı Ortaokulu Toplantı Salonu’nda yapılan seminere İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Sezgin, Anamur İlçe Jandarma Komutanlığı Trafik Bölge Timi Personeli Kıdemli Başçavuş Ertuğrul Arslan, Bozyazı Trafik Tescil Büro Amirliğinden Polis Memuru Ayhan Oktay, okul idarecileri, firma sahipleri ve öğrenci servisi şoförleri katıldı.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Sezgin, seminerde yaptığı konuşmada, firma sahipleri ve servis şoförlerine teknik şartnamede belirtilen “Taşımalı İlköğretim Yönetmeliği” ile “Okul Servis Araçları Hizmet Yönetmeliği”ndeki maddeleri hatırlatarak, belirtilen kurallara mutlaka uyulmasını istedi. Bu konuda denetimleri sık sık yapacaklarını belirten Sezgin, servis şoförlerinin konuşmalarına, davranışlarına ve hatta müzik seçimine çok dikkat etmeleri gerektiğinin altını çizdi. Servis şoförlerine seslenen Sezgin, “Sizlere çok büyük görevler düşüyor. Öğrencilerin sizleri örnek alacağını unutmayın. Bu nedenle çok dikkatli olmalısınız, iyi örnek oluşturacak davranışlar sergilemelisiniz. Öğrencilerle iletişim çok önemli. Sürekli iletişim içerisinde olun. Size emanet edilen çocukları kendi çocuğunuz yerine koyun” dedi.

Bozyazı’da hiçbir sıkıntı olmadan eğitim-öğretim yılını bitirmek istediklerini dile getiren Sezgin, “Sayın Kaymakamımız özellikle öğrenci servislerine çok büyük önem vermekte. Her toplantıda mutlaka öğrenci servislerine gereken önemi vermemizi istemekte. Öğrencilerin okula getirilme saatlerine mutlaka uyun. Çünkü öğrencileri saatinden önce getirirseniz teslim edeceğiniz idareci bulamazsınız. Unutmayınız, öğrenciyi tutanakla teslim etmediğiniz sürece sorumluluk sizlere aittir. Öğrencileri belirlenen güzergahtan alıp bırakın. Belirlenen güzergahın dışına çıkmayın, öğrenciyi okul idaresinin bilgisi olmadan sakın bir başka yerde bırakmayın. Sizler öğrencileri güvenli şekilde getirip götürmekle sorumlusunuz, aldığınız yere mutlaka bırakacaksınız. Servise öğrenci dışında kesinlikle yük ve bir başka kişi almayın. Öğrenci, ailesine ve okul idaresine teslim edilinceye kadar her türlü sorumluluk taşıyıcıya aittir. Kurallara mutlaka uyalım. Temennimiz sağlıklı bir eğitim yılı geçirmek” diye konuştu.

Rehber Öğretmen Yeşim Dikmen de yaptığı sunumda servis şoförlerinin davranışlarının öğrenciler tarafından örnek alındığını, çocukların gördüklerini tekrarladığını vurguladı. Dikmen, “Unutmayınız ki, kız çocuklarının gözünde bir baba, erkek çocuklarının gözünde ise bir kahramansınız. Bu nedenle çok önemlisiniz. Hareketlerinize, davranışınıza dikkat edin. Sorumluluğunu aldığınız çocukları kendi çocuklarınız, kardeşiniz yerine koyun” ifadelerini kullandı.

Kıdemli Başçavuş Ertuğrul Arslan ve Polis Memuru Ayhan Oktay da birer sunum yaparak, servis şoförlerine güvenli sürüş, temel trafik kuralları, servis araçları ve çocuğun güvenliği, hızın görüş güvenliğine olan etkisini anlatarak, şoförlerden öğrencilere mutlaka emniyet kemeri takma alışkanlığı kazandırmalarını istediler.