Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakan Yardımcısı Kutbettin Arzu, Silvanlıları Başbakan Erdoğan'ın katılacağı mitingine davet etti.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakan Yardımcısı Arzu, Silvan AK parti İlçe teşkilatını ziyaret ederek İlçe Başkanı Nedim Kılıçaslan ve partililerle bir araya geldi. Arzu, Kürtçe yaptığı konuşmada, "Başbakanımız 16 Kasım'da Diyarbakır'a gelecek. Bu yüzden herkesten katılım bekliyoruz. AK Parti için değil birlik ve beraberliğin sağlamak için Başbakan Mitingine katılım sağlamanızı istiyoruz. Başbakan Bu bölgeye geldiğinde bazı insanların hesaplarına gelmiyor. Bizim partinin içindeki milletvekilleri de bazen karşı çıkıyorlar. Batıda bizim oylarımız artıyor, Doğuda oylarımız artmıyor diyorlar. Diyarbakır, Hakkari'de ne işiniz var diye Başbakan'da bu ne oylar içindir ne de parti içindir bu kardeşlik içindir diyor. Elbette bu bazı menfaati olan insanların işine yaramıyor" dedi.

Selahattin-i Eyübbi Camisi'nde öğlen namazı kılan Arzu, ardından Silvan Esnaf ve Kefalet Kooperatif Başkanı Muhittin Kan'ı ziyareti ederek çalışmaları hakkında bilgi aldı. Arzu daha sonra Kaymakam Berkan Sönmezay'ı makamında ziyaret etti. Arzu, "Silvan ilçesi 1990'lı yıllarda büyük güçler veren ilçelerimizden biridir. Sağlanan huzur ve güven ortamından sonra insanlarımızı geri gelmeye başladı. Bu da Silvan'ın büyüme yönünde göstermiş olduğunu göstermektedir. Hükümetin büyük yatırımları var. Silvan Barajı'yla birlikte 2,5 milyon dönüm arazı sulanabilir topraklar olacaktır. Silvan'a Silvan diye bakmamak gerekiyor. Silvan barajının bitimiyle birlikte buralar cazibe merkezi olacaktır. Tarım sektöründe büyük bir yükseliş oranı yaşamasına neden olacaktır. Şimdiden altyapı çalışmaları hazırlanıyor" diye konuştu.

Kaymakam Sönmezay ise, "Sağlanan huzur ortamıyla birlikte bizlerde sürekli vatandaşlarımızla birlikteyiz. Vatandaşlarımızın taleplerini dinliyoruz. Diyarbakır caddesi tamamen farklı bir profil sergilemekten Silvan her geçen gün büyüyor. Daha önce Silvan güç vermiş, şimdi geri dönüşler başladı. yatırımcılar gelmeye başladı, Özelikle tekstil sektöründe yatırımların artmasıyla birlikte kalifiyeli eleman sıkıntısı çekmekteyiz. Organize sanayine yönelik talepler gelmeye başladı. Şu anda 7 firmamızın organize sanayine yönelik talepleri var. Bizde yer olmadığı için taleplerine cevap veremiyoruz. yatırımcıya yer gösteremiyoruz. Bizde siyasetçilerimizden bu konuda destek bekliyoruz. Silvan eski kabuğunu kırmış durumda KÖYDES projeleri kapsamında yapılan köy yolu ve içme suyu sıkıntılarımız bulunmamaktadır. Tek sıkıntımızın sanayi olmayışıdır" şeklinde konuştu.

Arzu ile beraberindekiler daha sonra Silvan Ziraat Oda Başkanı Ahmet Çapan'ı ziyaret ederek, çalışmaları ve yatırımlar konusunda bilgi aldı. Ziraat Odası Başkanı Ahmet Çapan, "Barış sürecinin bölgede olumlu bir hava oluşturdu. Herkese bir güven duygusu oluşmaya başlıyor. Çiftçilerimiz kendilerini geliştiriyor. Bu gelişim karşısında bizimde taleplerimiz vardır" dedi.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakan Yardımcısı Kutbettin Arzu ile beraberindekiler daha sonra esnaf ziyaretlerinin ardından Diyarbakır'a hareket etti.