Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) tarafından Sırbistan’ın en büyük yaşlı bakım merkezine fiziki alt yapı desteğinde bulunuldu.

Sırbistan’da yürütülen faaliyetlerini her geçen gün artıran Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA), sağlık sektöründe; gerçekleştirdiği projeler ile hem sağlık alanında hizmet sunan sağlık çalışanlarının çalışma ortamlarının iyileştirilmesine hem de sağlık hizmetinden faydalanan tüm Sırbistan halklarının etnik ayrım gözetmeksizin eşit, modern ve kaliteli hizmete kavuşmasına destek sağlanması hedefliyor. TİKA, 600 yaşlının hizmet aldığı Belgrad’daki Bezanijska Kosa Gerontoloji Merkezi’nde kalan, kendi ihtiyaçlarını karşılayamayan özel bakıma muhtaç hastaların kullanımı için 35 adet modern standartlarda otomatik hasta yatağı desteğinde bulundu.

Verilen destek vesilesiyle düzenlenen etkinliğe, Sırbistan Çalışma, İstihdam, Gaziler ve Sosyal İşler Bakanı Zoran Djordjevic’in yanı sıra Türkiye’nin Belgrad Büyükelçisi Tanju Bilgiç, TİKA Belgrad Koordinatörü Mehmet Bayrak ve Merkez Müdürü Suzana Mişic katıldı.

Bakan Djordjevic, yatakların, merkezde kalan ve sağlık durumları nedeniyle günün büyük kısmını yatakta geçirmek zorunda olan yaşlı hastalar için büyük önem taşıdığını söylerken verilen destek için TİKA’ya teşekkür etti.

Müdür Suzana Mişic ise verilen desteğin önemine vurgu yaparak TİKA ve Türkiye’nin gösterdiği dayanışmadan dolayı duydukları memnuniyeti dile getirdi. Büyükelçi Bilgiç, Sırbistan ile Türkiye ilişkilerinin çok iyi olduğunu dile getirdi ve TİKA aracılığı ile Sırbistan’a destek vermeye devam edildiğini belirterek, Gerontoloji Merkezi’ne verilen bu yardımın sembolik değerinin önemli olduğunu vurguladı.

TİKA Belgrad Koordinatörü Bayrak da, merkezin hasta hizmeti veren bölümünde özel bakıma muhtaç ağır durumdaki yaşlıların kaldığını anımsatarak, günlük bakımları oldukça zor olan ve özen gerektiren hastaların daha iyi koşullarda hizmet alması ve merkezde görev yapan sağlık personelinin rahat koşullarda çalışabilmesi için tam fonksiyonlu 35 adet hasta yatağı temin edildiğini söyledi. Bayrak, TİKA’nın özellikle toplumsal konularda Sırbistan’ın öncelikleri ve ihtiyaçları doğrultusunda insan odaklı yaklaşımla çalışmalar yaptığını vurgulayarak, insanların sorunlarının çözümleri için adımlar attıklarını ve aynı zamanda toplumlar arası ilişkilerin güçlendirilmesine ve karşılıklı anlayışın geliştirilmesine katkı sağlamayı hedeflediklerini sözlerine ekledi.