Yaşar Üniversitesinin ev sahipliğinde bu yıl dördüncüsü gerçekleşen CONTACT Uluslararası Öğrenci Filmleri Festivalinde ödüller düzenlenen törenle sahibini buldu. Dünyanın dört bir yanından bin 780 öğrenci filminin başvurduğu ve seçilen 12 finalistin yarıştığı festivalde, film gösterimleri, oyuncu ve yönetmen söyleşileri de yapıldı.

Yaşar Üniversitesi İletişim Fakültesi ve Sanat ve Tasarım Fakültesinin ortaklaşa düzenlediği dördüncü CONTACT Uluslararası Öğrenci Filmleri Festivaline, dünyanın dört bir yanından bin 780 öğrenci filmi başvurdu. Bu filmler arasından Türkiye, Almanya, Hindistan, Arjantin, Belçika, Lübnan, Çin, Polonya ve Avustralya’dan 12 finalist seçildi. Yaşar Üniversitesi, Avrupa’nın en köklü sinema okullarından biri olan Fransa’nın La Femis sinema okulunun öğrenci ve öğretim üyelerini de ağırladı. La Femis’e ayrılmış bölümlerde, okulun öğrenci filmleri seçkisi, yönetmenleriyle söyleşi ve akademisyenlerinin seminerleri yapıldı. Ayrıca, gösterim programındaki okul seçkilerinde, Portekiz’den Portekiz Katolik Üniversitesi Sanat Fakültesi, Türkiye’den ise Yaşar Üniversitesi ve İzmir Ekonomi Üniversitesinden öğrenci filmleri yer aldı.

Ünlü isimler öğrencilerle

lk uzun metraj filmi “Kaygı” ile Berlin Film Festivali’nde Panorama bölümünde yer almayı başaran ve uluslararası ödüller kazanan yönetmen Ceylan Özçelik ve “Gözetleme Kulesi” filmindeki Seher rolüyle Uluslararası Adana Film Festivali’nde “En iyi kadın oyuncu ödülü”nü ve birçok ulusal, uluslararası festivalde ödül kazanan oyuncu Nilay Erdönmez, öğrencilerle bir araya gelip deneyimlerini paylaştı.

En iyi film için yarıştılar

Bu yılki sponsorları İzmir Fransız Kültür Merkezi, Sony, SenEDIT, Karaca Otel ve La Puerta’nın olduğu yarışmada, ödül alan filmleri belirleyen jüride, yurtiçi ve yurtdışından akademisyen, oyuncu ve yönetmenler yer aldı. Jürideki isimler La Femis’ten Yves Thomas, Böcek Yapım’ın sahibi Oğuz Peri, Kadir Has Üniversitesi Radyo, Televizyon ve Sinema Bölüm Başkanı Doç. Dr. Melis Behlil, Yönetmen Ceylan Özgün Özçelik ve oyuncu Nilay Erdönmez’den oluştu. Animasyon, belgesel ve kurmaca kategorilerinde olan filmler; Yaşar Üniversitesi, Sony ve SenEDIT tarafından sunulan en iyi film, en iyi görsel anlatım ve en iyi film öyküsü ödülleri ile öğrenci jürisinin seçeceği en iyi film ödülü için yarıştı.

Ödüller Selçuk Yaşar Kampüsü Konferans Salonunda yapılan törenle sahiplerini buldu. Festival Direktörlükleri Prof. Dr. Nazlı Bayram ile Prof. Dr. Şefik Güngör, her yıl daha geniş bir katılım olduğunu belirterek, dünya çapında film okullarını ağırlamaktan duydukları memnuniyeti dile getirdi.

Ödüller ise şu isimlere gitti:

Yaşar Üniversitesi En İyi Kısa Fim Ödülü ‘Fly My Love’ filmi ile Eli Salameh - Lübnan /Sony Özel Ödülü ,‘Drush’ filmiyle Nil Janssens - Belçika / Sen-Edit En İyi Hikaye Ödülü ‘Lockjaw’ filmi ile Kardian Kadziela - Polonya /Böcek Yapım Ödülü ,‘7 Centimeters’ filmi ile Metehan Şereflioğlu - Dokuz Eylül Üniversitesi/ Öğrenci Jurisi Ödülü, ‘Sex with a monk and other stroies’ filmi ile Sounak Kar - Hindistan