Uşak İl Sağlık Müdürlüğü’ne Sağlık Bakanlığınca Tahsis edilen 4x4 arazi ambulanslarının amacına uygun ve etkin kullanılması amacıyla Sağlık Müdürlüğü tarafından hazırlanan Zafer Kalkınma Ajansı (ZEKA) tarafından desteklenen "4x4 Ambulans Sürüş Teknikleri eğitim" projesi kapsamında eğitim yapıldı.

Proje kapsamında İstanbul'da sürüş teknikleri uzmanı Ender Kozlu tarafından 3 gün süre ile Uşak İl Sağlık Müdürlüğü personeline eğitim verildi. 3 gün süren zorlu arazi koşullarında verilen ve 4x4 arazi ambulanslarının dinamikleri ile vakaya ulaşılırken hızlı hareket edilebilmesi konularında ileri sürüş teknikleri eğitimini kapsayan proje sonunda eğitime katılan personel sertifika alamaya hak kazandı.

Proje hakkında bilgi veren Uşak İl Sağlık Müdürü Alper Cem Ünal “112 Ambulans Başhekimliği olarak şu anda şehir merkezinde vakalara ulaşabilme oranımız 6 dakika, kırsal kesimde ise vakaya ulaşılabilirlik oranımız yüzde yüzdür. Hizmetlerimizin daha kaliteli ve daha çabuk olması amacı ile bir proje hazırladık. Projemize Zafer Kalınma Ajansı (ZEKA) tarafından destek verildi. Uşak Sağlık Müdürcülüğü, 112 Başhekimliğinde sürüş eğitimi verecek arkadaşlarımıza ileri sürüş teknikleri ve güvenli sürüş teknikleri ile 4x4 araçlarımızı daha etkin kullanma amacı ile ilgili proje geliştirdi. İleri sürüş teknikleri Uzmanı Ender Kozlu ile program yapıldı. İstanbul’da genelde ofroad yarışlarının yapıldığı bir piste geldik. Bu arazide güzel ve faydalı bir eğitim aldık. Amacımız Banaz, Eşme, Sivaslı gibi ilçelerimizde bulunan kırsal kesimdeki engebeli arazilerde bize ihtiyacı olan vakalara çok hızlı etkin ve verimli ulaşmak amacı ile bu eğitimleri aldık. Burada ki eğitime katılan bütün arkadaşlarım başarılı olarak sertifika almaya hak kazandı. Bu arkadaşlarımız. Uşak’ta eğitim verme yetkisine sahip oldular. Projenin devamında 112 Acil Yardım Ambulanslarında görev yapan bütün arkadaşlarımıza 4x4 arazi araçları ve günlük olarak kullandığımız ambulanslarımız ile ilgili ileri sürüş teknikleri eğitimini vermeyi amaçlıyoruz” dedi.