İYİ Parti Grup Başkanvekili ve Samsun Milletvekili Erhan Usta, iktidarın ekonomi politikalarını eleştirereki, "Geçen yılın sonuna doğru uygulanan yanlış para politikasının Türkiye'yi uçuruma getirdi. Zaten her şey kötüydü ama bu, bambaşka bir dünya yarattı" dedi. 

'BATAĞA SÜRÜKLÜYOR'

İYİ Parti Grup Başkanvekili Erhan Usta, TBMM'de düzenlediği basın toplantısında konuştu. "Zaten her şey kötüydü ama bambaşka bir dünya yarattı" diyen Usta, "Kurun 7-8 liralardan 18 liraya kadar çıkması sonucunda kur korumalı mevduat diye, 50 yıl önce uygulanan ve Türkiye'yi bir batağa sürükleyen enstrümanı tekrar takdim ettiler. Bugün kur korumalı mevduat çerçevesinde, Eylül sonu itibariyle 85 milyar liralık bir harcama var. 85 milyar lira sadece Hazine üzerinden yapılan harcama" diye konuştu.  

300 MİLYAR LİRAYI AŞACAK

Usta şöyle devam etti:

"Plan ve Bütçe Komisyonu'nda dün bir torba kanun görüşülüyordu. Kur korumalı mevduat orada gündeme geldi. Çünkü hükümet kur korumalı mevduatı 2023 sonuna kadar uzatmayı amaçlıyor. Bunun maliyeti nedir denildiğinde, Hazine'nin maliyeti söyleniyor. Bir de Merkez Bankası kısmı var. Ona ilişkin rakam yok. Hiç kimse bir şey bilmiyor. AK Parti'nin yaptığı hataların maliyetinin ne olduğu milletten gizleniyor. Ne kadar gizleseler de bunun hesabını yapmak belli ölçüde mümkün. Bizim hesaplarımıza göre bugün itibariyle kur korumalı mevduatın Türkiye'ye maliyeti 200 milyar lirayı aşmıştır. Bunun dönem sonunda, yıl sonunda 300 milyar lirayı aşacağını bekliyoruz."

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.