İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Samsun Milletvekili Usta, Eti Bakır A.Ş tarafından Tekkeköy ilçesi Başköy Mahallesi'nde yapılmak istenen Atık Depolama Tesisi için planlanan arazi üzerinde inceleme yaparak, bölge sakinleri ile görüştü. Usta, burada vatandaşların Atık Depolama Tesisi ile ilgili şikayetlerini dinleyerek not aldı. Usta, daha sonra Tekkeköy ilçesi Çırakman Mahallesi'nde bulunan Şehit Deniz Piyade Er Tayfun Özköse Çırakman Mahallesi Yardımlaşma Dayanışma ve Kalkınma Derneği'nde mahalle muhtarı Akın Kont ve vatandaşlarla toplantı yaptı.

19-usta (1)

'İNSAN VE ÇEVRE SAĞLIĞINA ZARARLI'

Usta burada yaptığı açıklamada, "Tekkeköy ciddi çevre sorunlarının olduğu bir bölge. Dolayısıyla burada daha fazla insan sağlığını ve çevreye zarar verecek girişimlerden kaçınmak lazım. Eti Bakır'ın atık depolama tesisinin bu bölgeye yapılacağı ifade ediliyor. Bu alan yerleşim yerlerine çok yakınında. Burada 20 tane yerleşim yeri var, fındık bahçeleri, seralar var ve yeraltı sularına yakınlığı ile bilinen bir bölge. Burada hem katı, hem sıvı atık depolanacak. Sıvı atık özellikle yeraltı sularına karışacak, bunun karışmaması mümkün değil. Burada muhteşem bir çevre var. Tesisin yapılacağı yer seçiminde problem var. Çevre ve topluma zararlı bir tesis bu. Biz yatırıma karşı değiliz ancak burada hem yer seçimi yanlış, hem de bu tesis yapılırsa burada insan ve çevre bundan olumsuz etkilenecek" dedi.

19-usta (3)

'İZİN VERMEYİZ'

Tekkeköy ilçesinde yapılacağı gündeme gelen Atık Depolama Tesisi ile ilgili TBMM'de soru önergesi verdiğini de hatırlatan Erhan Usta, şöyle konuştu:
"Bu tesisten önce buraya bir gölet yapılması ile ilgili proje hazırlanmış. Ancak atık depola tesisi sonrası bu proje iptal edilmiş. Bu tesisi yapacak olan firmayı biliyoruz. Tekkeköy'ü ve halkını ezmesine izin vermeyiz. Milletin hayrına olmayan işlerin dahi ekonomik gücü yüksek kişiler tarafından nasıl yapıldığını biliyoruz. Burada böyle bir şeyin gerçekleşmesini istemiyoruz. Burada milletin menfaatinin esas alınması gerekir. Bölge bu yatırım için doğru bir tercih değil."

Haydar ÖZTÜRK- Umut Can EREN