Daha önce Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu’na Havza – Merzifon  üzerinde bulunan tüneller bölgesindeki karayolunun, 13 senedir tadilat gördüğünü ve devletin parasının heba edildiğini gerekçe göstererek soru önergesi veren İYİ Parti Grup Başkanvekili ve Samsun Milletvekili Erhan Usta, şantiye sahasına gidip sosyal medya hesabından video paylaştı.

"SAĞLAMLAŞTIRMA ÇALIŞMALARI YAPILMADAN BU YOL AÇILDI"

Karayolunun 2009’un şubat ayında dönemin Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıldığını söyleyen Usta, yolun acele ile yapıldığını ve bu yüzden düzen almadığını iddia etti. Usta, "Sağlamlaştırma çalışmaları yapılmadan bu yol açıldı. Bu yüzden 13 senedir bu yol sürekli tadilata alınıyor. Karayolları Genel Müdürlüğü (KGM) sıfırdan yapmaktan daha maliyetli bir şekilde burada iş yapıyor” dedi.

"6 SORUDAN SADECE 1'İNE CEVAP ALDIK"

Bakan Karaismailoğlu’na verdiği soru önergesinde sorduğu sorulara cevap alamadığını söyleyen Usta, “6 sorudan sadece 1’ine cevap aldık. Onda da bütün masrafların KGM tarafından karşılandığını itiraf ettiler. Burası devletin kaynaklarının nasıl heba edildiğinin göstergesidir” dedi.

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.