Samsun'da İYİ Parti Kavak İlçe Başkanlığında 15 yönetim kurulu üyesinin istifa ettiği gündeme gelirken, konuyla ilgili ilçe başkanı ve il başkanından farklı açıklamalar geldi.

GÖREVİMİZİN BAŞINDAYIZ

Kavak İlçe Başkanlığından 15 yönetim kurulu üyesinin istifa etmesi nedeniyle İlçe Başkanlığı görevinin düştüğü iddia edilen Ali Demirhan, Samsun Medya Grubu'na yaptığı açıklamada "Görevimizin başındayız. Bize ulaşan bir istifa ve görevden alındığımıza dair genel merkezden gelen bir yazı yok" dedi.

İSTİFALAR GENEL MERKEZE GİTTİ

İYİ Parti Samsun İl Başkanı Hasan Aksoy ise yaptığı açıklamayla konuya son noktayı koydu. Aksoy, Kavak ilçe yönetiminden 15 kişinin istifalarını kendilerine ulaştırdıklarını ve istifa dilekçelerinin genel merkeze gönderildiğini söyledi. İlçe Başkanı Ali Demirhan'ın başkanlık görevinin parti tüzüğüne göre söz konusu istifalarla birlikte düştüğünü ifade eden İl Başkanı Hasan Aksoy, bu durumun Demirhan'ın kendisine de bildirildiğine dikkati çekti.

SÖZLERİ GEÇERSİZ

İYİ Parti İl Başkanı Aksoy,  Demirhan'ın "İstifa yok, görevimizin başındayız" şeklinde ki sözlerinin de geçersiz olduğunu vurguladı. Aksoy "Kavak ilçemiz atama bir yönetimdi. İl başkanlığına 15 ıslak imzalı istifa gelmiştir. İstifalar da elimizdedir. Tüzüğümüzün 26. maddesine göre de bu istifalar karar sayısının altına düştüğü için Kavak ilçesi fesih duruma düşmüştür. Biz de bu evrakları aynı şekilde teşkilat koordinatörlüğümüze gönderdik. Şu an Kavak ilçemizde ilçe başkanlığı düşmüştür ve ilçe başkanlığı şu an boştadır. Genel merkezimiz bize bir atama talebinde bulunacak. Kavak'a, Kavak halkına; İYİ Parti'yi en iyi noktalara taşıyacak bir isim vererek Kavak ilçemizdeki atamayı da gerçekleştireceğiz" ifadelerini kullandı. 

Haydar ÖZTÜRK

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.