İYİ Parti Samsun Milletvekili Usta'dan Tedbir Çağrısı! 'Türk Lirası'ndaki Kayıp Durdurulmalı' İYİ Parti Grup Başkanvekili ve Samsun Milletvekili Usta, Türk Lirası'ndaki değer kaybının önlenmesi gerektiğini belirterek, hükümete tedbir çağrısında bulundu

İYİ Parti Grup Başkanvekili ve Samsun Milletvekili Usta, enflasyondaki artışın doğru olmadığını belirterek, "Türk Lirası'nın değer kaybı durdurulamazsa zamlar ardı ardına gelecek ve enflasyon ciddi boyutlara ulaşacaktır "dedi.

AKARYAKITTA CİDDİ ARTIŞ VAR Milletvekili Usta, LPG ve birçok ürüne gelen zamlara ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Özellikle akaryakıt fiyatlarının son dönemlerde hızlı bir artış gösterdiğine dikkat çeken Usta, "Bugün araçların yüzde 40'ı LPG kullanıyor. Mayıs ayında LPG fiyatları 4 lira 5 kuruşmuş. Mayıs ayından sonra, şu anda geldiğimiz noktada 7 liraya yükseldi. Yüzde 73'lük bir artış var. Bugünlerde 50 kuruş civarında zam geleceği ifade ediliyor. Bu da gerçekleşirse LPG fiyatları 7,5 liraya çıkacak. Bu da son altı ayda yüzde 85 arttığı anlamına gelecek" dedi.

"GÜVEN VE İSTİKRAR SAĞLANMALI" Yoksulluğun her alanda büyüdüğünün altını çizen Usta, "Son altı ayda memurların ve emeklilerin maaşları da yüzde 8,5 arttı. Memur, esnaf, işçi ve çiftçi kazanamayacak ancak LPG'yi yüzde 85 artıracaksınız. Bu kabul edilebilir bir şey değildir. Yoksulluk her boyutta büyüyor. Hükümetin bunu görmesi gerekir. Yapılması gerekense ekonomideki güven ve istikrarı sağlamaktır. Türk Lirası'nın değer kaybı durdurulamazsa bu zamlar ardı ardına gelecek ve önümüzdeki dönemde enflasyon ciddi boyutlara ulaşacaktır. Hükümeti tedbir almaya ve daha tutarlı davranmaya davet ediyorum" diye konuştu.