İYİ Parti Samsun Milletvekili Erhan Usta, EYT'lilerle Buluştu İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Samsun Milletvekili Erhan Usta, EYT'lilete karşı yapılan bir adaletsizliğin söz konusu olduğunu belirterek, iktidara geldiklerinde ilk işlerinin çözüm bulmak olduğunu söyledi

İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Samsun Milletvekili Erhan Usta, partilerinin Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) sorununa iyi çalıştığını belirterek, " EYT’lilere karşı yapılan bu adaletsizliğe göz yumamayız .İYİ Parti olarak ilk seçimde iktidara geldiğimizde EYT’lilerin bu sorununu çözeceğiz" dedi.

"HER ZAMAN YANINIZDAYIM" İYİ Partili Usta, İYİ Parti İstanbul İl Başkanı Buğra Kavuncu’yla birlikte, İstanbul’da Emeklilikte Yaşa Takılanlar Federasyonu Başkanı Gönül Boran'ı ziyaret etti. Ziyarette Usta, emeklilikte yaşa takılanların desteğini her zaman hissettiğini ve kendisinin de her zaman yanlarında olduğunu söyledi.

"DERSİMİZE İYİ ÇALIŞTIK" "Bundan tam 3 yıl önce EYT'lilerin sorunlarının çözülmesine ilişkin İYİ Parti tarafından verilen önergeye destek verdiğim için 2018 yılında mensubu olduğum MHP Grup Başkanvekilliği görevinden alınmıştım" diyen Usta, "Görevden alınmamdan sonra yeniden yapılan oylamada reddedildiyse de, o gün EYT için bir milat oldu. 10 bin gün prim ödemiş hala 15 yıla kadar beklemesi gereken arkadaşlar var. Burada apaçık bir adaletsizlik var, EYT’lilere bir kıyak yapılmasını istemiyoruz.

Hiç prim yatırmadan emekli olmuş binlerce insan varken EYT’lilere karşı yapılan bu adaletsizliğe göz yumamayız. Biz dersimize iyi çalıştık. Şu anda devletin dahi elinde olmayan çalışmalar elimizde mevcut. Değişik senaryolarda bu sorun çözülebilir. Makulü yakalayacak bir çözümü inşallah Sayın Genel Başkanımızın eliyle kamuoyuna da duyuracağız.

Bunun elbette bütçede bir maliyeti olacak ancak bütçeye getirilen maliyetlerin vatandaşın yararına olması gerekir. Bütçe bir tercihler setidir. Biz bütçeyi doğru yöneterek EYT’lilerin sorununu ilk iş olarak çözeceğiz" ifadelerini kullandı.