İYİ Parti Samsun Milletvekili Erhan Usta, 'Enflasyondan Dolayı Fiyatlar Düşmez' İYİ Parti Grup Başkanvekili ve Samsun Milletvekili Erhan Usta, enflasyondaki yapışkanlıktan dolayı fiyatların kısa sürede düşmesini beklemediğini söyledi

İYİ Parti Grup Başkanvekili ve Samsun Milletvekili Erhan Usta, döviz kurundaki hareketlikle ürünlerin fiyatlarının arttığını, enflasyondaki yapışkanlıktan dolayı aşağı düşmeyeceğini söyledi.

YANSIYACAK MI? Karar TV'ye konuk olan Usta, 'Kur korumalı TL vadeli mevduat politikası' ve ekonomik gelişmelere ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Döviz kurundaki düşüşün fiyatlara yansıması ile ilgili konuşan Usta, "Dünyanın en yüksek enflasyonuna sahip ülkelerden biriyiz. Enflasyondaki yapışkanlıktan dolayı kısa sürede fiyatlar düşmez. Bu zamlarla üretimi düşürmeyi teşvik ediyorlar" ifadelerini kullandı.

"EN ÖNEMLİ ŞEY GÜVEN" Ekonomiyi düze çıkarmak için yapılması gerekenleri anlatan Usta, "En temel şey güven ve istikrarı sağlayacağız. Güveni oluşturmak o işin olmazsa olmazı. Para politikasını tutarlı bir şekilde uygulamanız lazım. Tutarlı bir şekilde maliye politikasını uygulayacağız. Merkez Bankası ve TÜİK gibi kurumların bağımsız çalışması lazım. Bu konuyla ilgili kanun tekliflerimiz var. En temel de üretimi artırıcı, reel sektörü rahatlatıcı, belirsizliği azaltıcı, öngörülebilirliği azaltıcı tedbirler alacağız. Tarım sektörü özellikle üzerinde durduğumuz alanlardan birisi" ifadelerini kullandı.

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.