İYİ Parti Samsun Milletvekili Bedri Yaşar’dan, Millilik Vurgusu İYİ Parti Samsun Milletvekili Bedri Yaşar, enerjide milli projelere yönenilmesi gerektiğini belirtti

İYİ Parti Samsun Milletvekili Bedri Yaşar, enerji ve doğalgaz sektöründe millileşme politikalarının benimsenmesinin önemine vurgu yaptı.

ACİL DEVREYE GİRMELİ Yaşar, TBMM’de başlayan KİT Alt Komisyonunda Türkiye Petrol Anonim Ortaklığı (TPAO) ile ilgili konuşma yaptı. Keşfedilen doğalgaz rezervinin 540 milyar metreküpe ulaştığını hatırlatan Yaşar, “Bu gaz mutfaklarımızla ne zaman buluşacak? "sorusunu sordu. Ham petrol ve doğalgazda dışa bağımlı olunduğunu vurgulayan Yaşar, “Dışa bağımlılığın azaltılması için milli projeleri acilen devreye sokmalıyız" diye konuştu.

SÜRELERİ NE ZAMAN DOLUYOR Yapılan doğalgaz sözleşmelerinin uzunluğuna dikkat çeken Yaşar, “Süreç hakkında bilgi almak istiyoruz. Bu sözleşmelerin süreleri ne zaman doluyor? Sözleşmelerde belirtilen fiyatlar hakkında bilgi almak istediğimizde ‘ticari sır‘ söylemi karşımıza çıkıyor” dedi.

TPIC UZERINDEN GERÇEKLEŞTİRİLMELİ Türkiye’de bitüm ithalatının özel sektör eliyle yapıldığına değinen Bedri Yaşar; özel sektörden devlete, devletten belediyelere satış işlemi gerçekleştirilen bitümde ciddi fiyat farkları oluştuğunu; bunun önlenmesi için bitüm ithalatının TPIC üzerinden gerçekleştirilmesi gerektiğini vurguladı.

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.