İYİ Parti Yerel Yönetimler Başkan Yardımcısı Samsun Milletvekili Bedri Yaşar, UNESCO Dünya Mirası geçici listesinde yer alan Kızılırmak Deltası Kuş Cenneti’nde olası bir yapılaşmaya tepki göstererek, "Kuş Cenneti'ndeki yapılaşma elimizdeki dünya mirasını öldürecek" dedi. 

AA-20221029-29293288-29293282-KIZILIRMAK_DELTASI_KUS_CENNETINDE_GUN_BATIMI

"TALEP GERİ ÇEKİLDİ"

Kuş Cenneti'nin kültüren bir miras olduğunu belirten Yaşar, "Samsun Kızılırmak Deltası, Kuş Cenneti UNESCO Dünya Mirası geçici listesinde yer almaktadır. Daimi listeye geçmesi konusunda çalışma yapılmaktadır. Samsun'da, siyasi partilerin tamamı buna destek verdi. Deltada, eksikler tamamlanmadığı için maalesef Dışişleri Bakanlığı, Türkiye’nin daimi liste talebini geri çekmek zorunda kaldı.  Kuş Cenneti'nde yeni bir yapı oluştu. ‘İşte buralara otel yapalım, buralara düğün salonu yapalım.’ gibi şahane fikirler gündeme getirdiler. İncelemeye geldiklerinde doğal ortamı görmek yerine bu yapılarla muhatap olmaya başlayınca doğal olarak bunlar da iptal edildi. Bunlar kolay kolay elde edilecek şeyler değil, bu nedenle özen göstererek korumalıyız" ifadelerini kullandı. 

bedri yaşar ic 19

AYVACIK 2/B ARAZİLERİ    

Samsun'un Ayvacık ilçesinde Milli Emlak Genel Müdürlüğü tarafından satışa çıkarılan 2B arazilerine ilişkin de konuşan Yaşar, "Ayvacık İlçesinde, 2/B arazilerine biçilen 40 bin, 60 bin, 70 bin liralık değerler çok yüksek. Bu fiyatları buralarda ekim, dikim yapan köylülerin ödemeleri mümkün değil. Bunları eski fiyatlarına, 3-4 bin liralara çekin, köylüler hiç olmazsa kendi arazilerini satın ve ekebilsin" dedi. 

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.