Samsun'un uydudan yayın yapan tek televizyonu Kanal S'de konuşan İYİ Parti Milletvekili Bedri Yaşar
"Akıllı kavşak kente katkı sağlar ama asıl çözüm şehir içi trafiğini şehrin dışına çıkarmak. Akıllı kavşak şu an için rahatlatır ama gelecekte sıkıntı yaratır" dedi.

'ÇEVRE YOLU ŞART'

Kanal S'de yayınlanan, Said Çetintaş'ın moderatörlüğünü yaptığı Yakın Açı programına katılan Yaşar, Samsun ve Türkiye gündemine yönelik açıklamalarda bulundu. Büyükşehir Belediyesi tarafından kent genelinde gerçekleştirilen akıllı kavşak ve yol çalışmalarına değinen Yaşar, "Proje hayatı kolaylaştırmak nedeniyle yapılıyor. Fakat planlamalarda sorun var. Bu çalışmalar nedeniyle Samsun'da trafik felç oluyor. Çalışmaların yüzde 90'u gece yapılması gerekiyor. Trafiği şehirden dışarı almak esas. Çevre yolu destekleriyle bunun önünü açmak gerekir. Akıllı kavşak katkı sağlar ama asıl çözüm şehir içi tarfiğini şehrin dışına çıkarmak. Şu an için rahatlatır ama gelecekte sıkıntı yaratır" diye konuştu. 

'ÜRETİCİ, TÜCCARIN ELİNE BIRAKILMAMALI'

Fındık fiyatlarına da değinen Yaşar, "Genel Başkanımız Samsun'a gelmeden önce Karadeniz'de fındık üretimiyle ilgili olan 9 il başkanımızla Ankara'da toplantı ve çalışma yaptık. Bu çalışmada bir fiyat belirledik ve bunu kamuoyuyla paylaştık. Türkiye'nin içinde bulunduğu şartlara baktığımızda, fiyatların bu kadar arttığı bir dönemde hiç olmazsa fındık fiyatı dolar bazında tespit edilsin dedik. Fiyatın 3 buçuk-4 dolar arası olması gerektiğini söyledik. Fındık 5-6 ay açıklanan fiyatın altında seyrediyor, üreticinin elinde fındık tükendiği andan itibaren açıklanan fiyatların üzerine çıkıyor. Yabancı şirketler pazarda etken. Burada devletin etken olması lazım, üreticiyi tüccarın eline bırakmaması lazım" ifadelerini kullandı.

'HDP'NİN OLDUĞU YERDE İYİ PARTİ OLMAZ'

6'lı masa hakkında da açıklamalarda bulunan ve HDP'nin gizli ortak olduğuna dair iddialara yanıt veren Yaşar şunları söyledi:

"HDP'nin 7. ortak olması gibi bi durum söz konusu değil.  Biz HDP'yi PKK'nın yanında görüyoruz. HDP'nin olduğu yerde İYİ Parti olmaz. Biz mevcut yapının bu ülkeyi taşıyamadığını düşünüyoruz. Bu ülkenin normalleşmeye ihtiyacı var. Hiç kimse düşmanımız değil. Biz sdadece ülke yönetimi konusunda onlardan farklı düşünüyoruz. Muhalefetin birinci görevi iktidar olmaktır. 6'lı masa farklı yapıya sahip insanların belli bir yapı etrafında toplanmasıdır. Herkes yönetimsel olarak farklı düşünüyor ama ortak paydalarda buluşuyoruz. Bu da güçlendirilmiş parlementer sistemdir." 

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.