Yaklaşan genel seçimler öncesi kongre kararı alan İYİ Parti’de üye sayısı 400’den fazla olan ilçelerde delege seçimi yapılmaya devam ediliyor. 30 Ekim’de de İYİ Parti İlkadım Teşkilatında da Samsun İYİ Parti İl Başkanlığında ilçe başkanını seçmek üzere 400 tane mahalle delegesi seçildi.

"YÜZDE 65'İNDEN FAZLA KATILIM"

Yaklaşık 1200 teşkilat üyesinin oy kullandığı delege seçiminde açıklamalarda bulunan İYİ Parti İlkadım İlçe Başkanı Av.Burcu Işıtan Satar, “Gerek Siyasi Partiler Kanunu gerekse partimiz genel merkezinin genelgeleri uyarınca üye sayımız 400’ün üzerinde olduğu için delege seçimi yapılmış olup seçim partililerimizin demokrasiye olan inançları göstermesi bakımından önemlidir. Şöyle ki delege olabilmek için teşkilatımıza 650’ye yakın dilekçe gelmiştir. Seçimde de teşkilat üyelerimizin yüzde 65’inden fazla katılım sağlanmıştır. Seçime katılım sağlayamayanlar mazeretlerini bildirmişlerdir” şeklinde açıklama yaptı.

"DEMOKRASİ İÇİN ÖNEMLİ"

Delege seçiminde İl Başkanı Hasan Aksoy, İYİ Parti Kayseri milletvekili ve Genel İdare Kurulu üyesi Dursun Ataş, ilçe başkanları, il yöneticileri ve ilçe yöneticileri hazır bulundu. Delege olmak için 650 adet dilekçe geldiğine ve yaklaşık 1200 üyenin oy kullandığına dikkat çeken İYİ Parti İlkadım İlçe Başkanı Av.Burcu Işıtan Satar “Gerek delege olmak isteyenlerin sayısı gerekse oy kullanan üyelerimizin çokluğu göz önüne alındığında partililerimiz demokrasi için önemli bir adım olup partililerimiz demokrasiye ve İYİ Parti’ye sahip çıkmışlardır. Genel Başkanımız sayın Meral Akşener’in de her fırsatta vurguladığı üzere tek adam zihniyetiyle mücadele eden  partimizde  demokrasi araç değil amaç olup delege seçimlerinde teşkilat üyelerimiz mahallelerinde delege olarak görmek istedikleri adayları özgür iradeleri doğrultusunda seçmişlerdir. Delege seçimlerine katılımın yüksek düzeyde olması İyi Partililerin iktidar yürüyüşü olup bütün üyelerimiz partimizi bir adım daha öteye taşımak için canla başla çalışmaktadır. Delege seçimi de göstermektedir ki İYİ Parti her gün gücüne güç katmaya devam etmekte ve iktidara talip olduğunu göstermektedir.Yerel seçimlerde olduğu gibi genel seçimlerde ve bundan sonraki bütün seçimlerde İYİ Parti’yi İlkadım’da birinci parti yapmak için il teşkilatımızla beraber ilçe teşkilatımız gece gündüz çalışmaktadır. Genel Başkanımız Meral Akşener’in de dediği gibi “Biz çözeriz” .Delege seçiminin teşkilatımız için hayırlı olmasını temenni eder gerek delege olarak seçilen gerekse seçilemeyen arkadaşlara verdikleri demokrasi mücadelesi için teşekkür ederim" dedi. 

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.