İYİ Parti İlkadım İlçe Başkanı Av. Burcu Işıtan Satar, yatırım planlarında yer alan Samsun-Ankara Hızlı Tren Projesi'nin bölge ve ulaşım için önemli bir konu olduğunu belirterek, verilen sözlerin yerine getirilmediğini ifade ederek, eleştirilerde bulundu.

KONUNUN TAKİPÇİSİYİZ

Başkan Satar, '4982 Sayılı Bilgi Edinme Hakkı Kanunu kapsamında' Samsun-Ankara Hızlı Tren Projesi'nin ilgili kurumların, yetkililerin ve bakanların açıklamalarında belirtilen tarihlerde neden tamamlanamadığını ve bitiş tarihinin bildirilmesi için TCDD Genel Müdürlüğüne ve ilgili kurumlara başvurdu. Satar, “Samsun ve çevre iller adına, insanların hayatını ve ulaşım ihtiyaçlarını kolaylaştırmak açısından önemli bir proje olan 'Samsun-Ankara Hızlı Tren Projesi'nin yapım aşamalarının ve tamamlanmasının sürekli ertelenişi ve bu hususta verilen sözlerin yerine getirilmemesini bütün kamuoyuyla birlikte endişeyle takip etmekteyiz. Verilmiş olan sözlerin hiçbirinin yerine getirilmemesi, başta Samsun halkı olmak üzere bütün kamuoyunun bu projeye olan saygısını, gerçekleştirileceğine dair olan inancını kaybetmesine sebep olacaktır. Samsun halkını ve kentin geleceğini, ekonomisini ilgilendiren tüm konuların ve verilen sözlerin takipçisi olan bir siyasi parti olarak, bu konunun da takipçisi olduğumuz bilmenizi isteriz" dedi. Başkan Satar, yine başvuru dilekçesinde 2017 yılından bugüne kadar eski Büyükşehir Belediye Başkanı Zihni Şahin’den tutun da Ulaştırma Bakanlığı’nın açıklamalarına kadar, ilgili kurum ve yetkililerin bir yere varmayan açıklamalarına da yer verdiklerini belirtti.

NEDEN VERİLEN TARİHLER SÜREKLİ SARKIYOR?

Başkan Satar, başvuru dilekçesinde; şu soruları sordu:

Samsun-Ankara Hızlı Tren Projesi'nin yapımı hangi aşamadadır?

Samsun-Ankara Hızlı Tren Projesi'nin net olarak bitiş tarihi ne zamandır? Samsun-Ankara Hızlı Tren Projesi'nin net olarak vatandaşın kullanabileceği şekilde hizmete açılış tarihi nedir?

Projenin başlangıcından bu yana, yapımı için verilen tarihlerin sürekli olarak sarkmasının nedeni nedir? Kurumunuz ve yetkililer projenin bitimi için yerinde ve net tarihler vermek yerine neden altı dolu olmayan varsayım şeklinde tarihler verilmektedir ?